Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Κανείς προοδευτικός με τους Πολάκηδες», το σύνθημα του ΚΙΝΑΛ

Στο ΚΙΝΑΛ ακούν με ενδιαφέρον τις διαρροές και τις εκτιμήσεις που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για τα λεγόμενα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο του κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας εν όψει ενός ανασχηματισμού που και ο χρόνος και η εθνική τραγωδία στο Μάτι έχουν εξασθενίσει αρκετά. Δεν ανησυχούν και όπως αναφέρουν «όποιος θέλει να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, ας το κάνει» προσθέτοντας, μάλιστα, εμφατικά «και χάρη θα μας κάνουν να πάνε».

Έχουν ακουστεί ήδη τα ονόματα πολλών πρώην υπουργών, κυρίως της περιόδου Γιώργου Παπανδρέου, όπως η Λούκα Κατσέλη, η Μαρλίζα Ξενογιαννακοπούλου και εσχάτως και ο Γιάννης Ραγκούσης. Μάλιστα, για τον τελευταίο, άνθρωπος που γνωρίζει τις ισορροπίες στην κεντροαριστερά στο ΚΙΝΑΛ σχολιάζουν «ένα πρόβλημα λιγότερο για εμάς και εκεί που θα πάει θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα».

Εξάλλου, για το ΚΙΝΑΛ μετά τα όσα έχουν προηγηθεί ιδίως από τη διάσπαση και έπειτα θα είναι μια ακόμη ευκαιρία εκκαθάρισης του χώρου της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Το φλερτ κάνει μεγαλύτερη ζημιά, θολώνει το μήνυμα και δημιουργεί συνθήκες εσωστρέφειας σε κάθε φάση που ανακύπτουν ζητήματα αμφιλεγόμενα. Μια θετική ανταπόκριση από τα πρόσωπα αυτά στα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργούσε, λένε, περισσότερο ευεργετικά παρά θα αφυδάτωνε από στελέχη την παράταξη.

Τσίπρας όπως Πολάκης

Εξάλλου, έχει φανεί και από το άρθρο της Φώφης Γεννηματά στα «Νέα» ότι στη Χαριλάου Τρικούπη αυτή τη στιγμή δεν ξεχωρίζουν τον Παύλο Πολάκη από τον Αλέξη Τσίπρα. Έχει ειπωθεί και στο παρελθόν ότι είναι η «άλλη» φωνή του πρωθυπουργού, αλλά πλέον οι ευθύνες και στην επικοινωνιακή και στην ουσιαστική διαχείριση βαρύνουν εξολοκλήρου τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Επομένως, ακόμη κι αν κάποιος από τον κεντρώο χώρο δεν αρνηθεί το κάλεσμα του πρωθυπουργού να υπηρετήσει τη χώρα από κυβερνητική θέση ουσιαστικά θα είναι σαν να αποδέχεται να συνεργαστεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Γι’ αυτό από σήμερα κιόλας ρίχνουν το σύνθημα στο ΚΙΝΑΛ «κανένας προοδευτικός με τους Πολάκηδες» και σε αυτό προσδίδουν επιπλέον και χαρακτήρα πολιτικού μετώπου.

Η «προοδευτική δεξαμενή» στελεχών της κεντροαριστεράς δεν είναι και αστείρευτη μια και θεωρείται δύσκολο σε αυτή τη φάση να εμφανιστούν και πολλοί πρόθυμοι να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα που και μικρή διάρκεια ζωής θα έχει – από έναν έως 5 μήνες – αλλά και το στίγμα θα φορτωθεί μιας κυβέρνησης που στη θητεία της είδε να καίγονται δεκάδες άνθρωποι λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Στο ΚΙΝΑΛ πλέον δεν νιώθουν καμία πίεση, αλλά αντίθετα εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ίδιος που όχι μόνο χάνει την επιρροή του κόσμο αλλά με την ολέθρια επικοινωνιακή του διαχείριση άρχισε να γίνεται αποκρουστικός στον μέσο πολίτη “που μέχρι χθες ήθελε να λέει ότι εκφράζει” .

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ