Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Αιχμή Τσακαλώτου: Ο Οδυσσέας νίκησε με τη βοήθεια των δικών του ανθρώπων

Με καθυστέρηση και σαφή υπονοούμενα τοποθετήθηκε για την έξοδο από τα Μνημόνια ο -απών από τον πανηγυρικό της Ιθάκης- υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με δήλωσή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ενστερνίζεται μεν τη βασική επιχειρηματολογία για την έξοδο από τα Μνημόνια, αλλά αφήνει αιχμές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι η έξοδος από το Μνημόνιο είναι συλλογική δουλειά.

Όπως λέει, «ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι τον πρωθυπουργό στην Ιθάκη συνόδευσε μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η επιλογή της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο των φωτορεπόρτερ στο χώρο του διαγγέλματος.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στον ανασχηματισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει με νόημα ότι «πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς».
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 Ενώ ο Πέτρος και η Ζωή περνούν όμορφες στιγμές μακριά απ’ όλους, καθώς βρίσκονται...