Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ποινή τριών θέσεων στον Φέτελ!

Μπορεί να σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας, όμως ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει αύριο από την 6η θέση, καθώς οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή 3 θέσεων.

Οι υπεύθυνοι της FIA αφού εξέτασαν προσεκτικά το βίντεο από το Q2 αποφάνθηκαν πως ο Φέτελ παρεμπόδισε τον Σάινθ και του «κατέστρεψε» το γύρο, με αποτέλεσμα να του ρίξουν… καμπάνα τριών θέσεων.

Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω ο Γερμανός συνέχισε να βρίσκεται στην αγωνιστική γραμμή μετά το τέλος του γρήγορου γύρου του, μπλοκάροντας πράγματι τον πιλότο της Ρενό. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής το παραδέχτηκε στην συνέντευξη τύπου, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν το έκανε επίτηδες, αλλά τόνισε πως εφόσον δεν είχε ενημέρωση από το team radio θεώρησε πως ο Σάινθ θα έμπαινε και αυτός στα πιτ και ότι δεν «έγραφε» γρήγορο γύρο εκείνη την στιγμή.

Οι αγωνοδίκες από την πλευρά τους τόνισαν πως δε θα έπρεπε να κινείται τόσο αργά στην αγωνιστική γραμμή και (δικαίως, εδώ που τα λέμε…) τον τιμώρησαν.

Αυτή είναι η δεύτερη σερί ποινή που δέχεται ο Φέτελ, καθώς είχε «φάει» και 5 δευτερόλεπτα για τα όσα συνέβησαν στην εκκίνηση του γαλλικού grand prix την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν ψάχνατε μηχανοκίνητο παράδειγμα για την φράση «Όταν δε σε θέλει», μάλλον το βρήκατε…

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 162 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 162 Όλα δείχνουν ότι ο Παρασκευάς θ' ανέβει τα...