Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΚΕΖΤΕΠΕ 1-0 Βελτιωμένος

Ο Ολυμπιακός συνήλθε από τις δύο σερί φιλικές «τεσσάρες» και νίκησε την τουρκική Γκέζτεπε 1-0 με γκολ του Χριστοδουλόπουλου, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα. Καλός και ο Φετφατζίδης

Εμφανώς βελτιωμένος και πιο σοβαρός σε τακτικό και ατομικό επίπεδο ο Ολυμπιακός, νίκησε 1-0 την 6η του περσινού τουρκικού πρωταθλήματος Γκέζτεπε, στο 8ο καλοκαιρινό φιλικό του κι έτσι έκλεισε θετικά την φετινή προετοιμασία του στο εξωτερικό, πριν επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Γιάννης Φετφατζίδης ξεχώρισαν για τους «ερυθρόλευκους» που αυτή τη φορά απέφυγαν τα λάθη στην άμυνά τους, δεν έδωσαν χώρους στον αντίπαλο, μπροστά έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να δημιουργήσουν 4-5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ και αξιοποίησαν τελικά τη μία εξ αυτών. Πιο φρέσκοι και ορεξάτοι γενικά οι «ερυθρόλευκοι», μετά και τις μαζικές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα.

Μπροστά από νωρίς

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα πολύ αργό και αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες πρώτο δεκάλεπτο -όπως μάλλον είναι λογικό από πλευράς Ολυμπιακού και ειδικά μετά τις κακές εμφανίσεις που προηγήθηκαν- οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα και να κινούνται με μεγαλύτερη όρεξη.

Στο 11′ η ομάδα του Μαρτίνς επιτέθηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις, όμως η προβολή του Ανσαριφάρντ μετά την προσπάθεια του Πάρντο από δεξιά, κόπηκε από την τουρκική άμυνα. Ένα μόλις λεπτό μετά όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε και το γκολ. Μετά από κόρνερ του Φετφαζίδη, πρώτη κεφαλιά του Σισέ και δεύτερη από τον Νικολάου στο οριζόντιο δοκάρι, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από κοντά έγραψε το 1-0, στο πρώτο του γκολ -έστω και ανεπίσημο- με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Δις κοντά στο 2-0

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Λάζαρος είχε και τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως το τρομερό απευθείας φάουλ από τα 35 μέτρα σταμάτησε επίσης στο οριζόντιο μετά και από επέμβαση του Τούρκου γκολκίπερ. Στη συνέχεια, έχοντας πάρει και την ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός έμεινε σε θέση επίθεσης και πίεσε «ψηλά» την άμυνα της Γκέζτεπε. Αντίθετα, στα μετόπισθεν, μονάχα ένα αδύναμο σουτ εντός περιοχής που καθάρισε εύκολα ο αρχηγός σε αυτό το ματς Χουτεσιώτης, δεν καταγράφηκε τίποτα το επικίνδυνο για την «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Στο 25′ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν ξανά κοντά στο 2-0 μετά το κλέψιμο του πολύ ορεξάτου Λάζαρου και την κάθετη στον Καρίμ, όμως ο Ιρανός φορ σούταρε ψηλά άουτ μετά από καλή κίνηση στην περιοχή. Κάπως έτσι, με τον Ολυμπιακό να έχει την ελαφρά υπεροχή και ως κύριο αγωνιστικό στόχο του να κάνει ένα σωστό τακτικά παιχνίδι χωρίς να παραχωρεί τον παραμικρό χώρο στον αντίπαλο, κύλησε και το υπόλοιπο πρώτο μέρος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτό του είχε και δύο ακόμη τελικές, με το σουτ του Λάζαρου εκτός στόχου στο 34′ όπως και την κεφαλιά του άουτ στο 43′ μετά από σέντρα του Πάρντο. Καλή γενικά η απόδοση των «ερυθρόλευκων» στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς πολλά πολλά στην άμυνα, σωστές τοποθετήσεις και αποστάσεις στις γραμμές του και 3-4 καλές επιθετικές προσπάθειες απέναντι σε μια καλή τουρκική ομάδα (σ.σ. 6η πέρσι στο πρωτάθλημα).

«Αφεντικό» και στην επανάληψη

Όπως συνέβη και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ακόμη μια κλασική ευκαιρία για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με τη συμπλήρωση 60 λεπτών. Ο Ανσαριφάρντ ήταν αυτός που την έχασε σουτάροντας λίγο άουτ από το ύψος της περιοχής μετά από πάσα του Μασούρα. Λίγα λεπτά μετά, στο 66′ και το 72′ η Γκέζτεπε απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά, όμως το σουτ του Καγιάν πέρασε αρκετά άουτ, ενώ οι δύο κεφαλιές στη συνέχεια δεν είχαν επίσης ευτυχή κατάληξη για τους Τούρκους, με τον Χουτεσιώτη να καθαρίζει.

Τελευταίες καταγεγραμμένες ευκαιρίες ήταν στο δίλεπτο 76′-77′ για τον Ολυμπιακό, όμως ο Καρίμα και πάλι αστόχησε στο τετ-α-τετ που του έφτιαξε ο Φετφατζίδης, ενώ ο Μάνος στο 77′ νικήθηκε επίσης από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Μονάχα διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά στα οποία δεν άλλαξε τίποτα ούτε ως προς την ουσία ούτε ως προς τη γενική εικόνα του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γκέζτεπε (Ταμέρ Τουνά): Μπακιρμπάς, Τραορέ, Ρέις, Χακάν, Γκασαμά, Πόκο, Κάστρο, Ενγκαντό, Μπινιόλ, Ακμπουνάρ, Γκουφράν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (81′ Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Πάρντο (81′ Ευαγγέλου), Χριστοδουλόπουλος (70′ Μάνος), Ανσαριφάρντ.

sdna.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Παύλος και Νέφελη πέφτουν στα χέρια των μπράβων του Βρεττού! Τους οδηγούν πίσω στην Αρσινόη

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Μετά τον εντοπισμό των φυγάδων, η οικογένεια συνεδριάζει για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις...