Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικών πιέσεων λένε διπλωματικές πηγές

«Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι», τόνισαν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.
Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα», τονίζουν διπλωματικές πηγές, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Μόσχας για δήθεν αμερικανική εμπλοκή στο ζήτημα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών με την Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές, οι Ρώσοι «δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπει τρίτες δυνάμεις από πίσω».

«Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας», κατέληξαν στο σχόλιό τους οι διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για το ζήτημα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίθερ Νάουερτ, εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, που υπερασπίζεται την κυριαρχία της.

Η «Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της», έγραψε.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ