Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΡΗΣ – ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΑΠ 1-0 Κέρδισε και άρεσε ο νέος Άρης

Θετικό ήταν το δεύτερο φιλικό… τεστ για τον Άρη, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της Ντε Γκραάφσαπ, με το παρθενικό γκολ του Νικολάς Κολάσο με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα.

Το δεύτερο φιλικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους έδωσε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της ολλανδικής Ντε Γκραάφσαπ χάρις στο γκολ του Νικολάς Κολάσο στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Πάκο Ερέρα είχε ακόμα μία ευκαιρία να δει τους παίκτες του σε αγωνιστική δράση και να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα.

Ξεκίνησε δυνατά η Ντε Γκράαφσαπ, σκόραρε ο Άρης

Οι παίκτες της Ντε Γκραάφσαπ μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεζαν για ένα τέρμα την εστία του Άρη. Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Νάιλαντ να καταλήγει λίγο άουτ.

Η απάντηση στην πίεση των Ολλανδών από πλευράς Άρη ήρθε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο 15’ ο Κολάσο έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Ετεμάντι έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0, με τον Αργεντινό να κάνει… σεφτέ στα τέρματα με τα “κιτρινόμαυρα”.

Στη συνέχεια, οι Ολλανδοί επιδόθηκαν στο… σκληρό παιχνίδι και στο 32ο λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλντι με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Ετεμάντι να αποκρούει και τους “κιτρινόμαυρους” να χάνουν μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να διευρύνουν και άλλο το σκορ. Η Ντε Γκραάφσαπ πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, με τον Νάιλαντ να δοκιμάζει ένα σουτ στο 36’ και τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Κατέβασε ταχύτητα, κράτησε το μηδέν ο Άρης

Με επτά αλλαγές στο σχήμα του ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο Άρης, με τους Σόουζα, Δεληζήση, Μπάσα, Γκαρσία να είναι αυτοί που διατηρήθηκαν στην ενδεκάδα των “κιτρινόμαυρων”.

Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με την πρώτη υποψία φάσης να έρχεται στο 59’ από τον Μπάσα, με το σουτ του να καταλήγει λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ολλανδών στο παιχνίδι, με τον Σέραρενς να κάνει δυνατό σουτ και τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Οι παίκτες της Ντε Γκραάφσαπ πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή και πίεζαν για ένα γκολ την εστία του Αναγνωστόπουλου, χωρίς όμως επιτυχία.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Άρης κυκλοφόρησε τη μπάλα, προσπάθησε να βρει χώρους και να δημιουργήσει ευκαιρίες, με το 1-0 να παραμένει και να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντε Γκραάφσαπ (Ντε Γιονκ): Ετεμάντι, Αμπένα, Νιούπορτ, Φαν Ντε Πάβερτ (63’ Τόμασεν), Τουτουαρίμα (67’ Βούρζετ), Ολίβε (46’ Φαν Μίγκεμ), Νίλαντ (63’ Φαν ντε Χουρκ), Κλάσεν, Νάρσινγκ (63’ Στράτμαν), Σεράνενς, Τζεμπλί (75’ Βίσελ).

Άρης (Ερέρα): Καντιμοίρης (46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (46’ Βέλεθ), Σόουζα (72′ Μπαγκαλιάννης), Δεληζήσης, Βαλεριάνος (46’ Μενέντεθ), Μπάσα (81′ Σταμπουλίδης), Ιντζόγλου (46’ Παυλίδης), Κολάσο (46’ Ματίγια), Γκαρσία (65′ Μπακούτσης), Ντιγκινί (46’ Μιλούνοβιτς), Ναζλίδης (46’ Διαμαντόπουλος).

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ