Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

20 Τρόποι να Αναγνωρίσετε έναν Αληθινά Καλό Σύντροφο Ζωής

Θέλετε να ξέρετε αν είναι το σωστό άτομο για εσάς;

Τσεκάρετε αν έχει τα περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά!

1) Θέλει να είναι μαζί σας

Ο σωστός σύντροφος καταρχήν θέλει να είναι μαζί σας και επενδύει χρόνο και συναίσθημα στη σχέση σας! Δεν είναι ο άνθρωπος που τον παρακαλάτε, του βάζετε ‘δολώματα’ και διαρκώς σκέφτεστε πώς θα τον τραβήξετε προς το μέρος σας – αν είναι έτσι τα πράγματα, απομακρυνθείτε!

2) Δε κάνει συγκρίσεις

Θα αναγνωρίσετε τον σωστό σύντροφο όταν διαπιστώσετε ότι δεν κάνει συγκρίσεις! Δε σας συγκρίνει με τη μάνα του, με τις/τους πρώην του, με τη γυναίκα ή τον άντρα του κολλητού ή της κολλητής του… Ο σωστός σύντροφος συνειδητοποιεί ότι, όπως και ο ίδιος έχει προτερήματα και ελαττώματα, έτσι έχει και το άλλο μέλος του ζευγαριού, τα δέχεται και τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

3) Δε θέλει μόνο να παίρνει, ξέρει και να δίνει

Ο σωστός/η σύζυγος ή σύντροφος είναι άτομο που ξέρει να παίρνει, λέγοντας ‘ευχαριστώ’, δείχνοντας με τα λόγια και τις πράξεις του την ευγνωμοσύνη προς το άλλο μέλος της σχέσης, αλλά δε θεωρεί δεδομένο ότι θα πρέπει μόνο να παίρνει. Θεωρεί εξίσου δεδομένο το να προσφέρει στον άλλο του μισό, ηθική υποστήριξη, αγάπη, συντροφικότητα, αναγνώριση, καλή διάθεση, κλπ. Διατηρώντας την ισορροπία στο συναισθηματικό πάρε-δώσε και τα δυο μέλη του ζευγαριού είναι ευτυχισμένα.

4) Δίνει χώρο και χρόνο στον/την σύντροφό τους

Όσο ωραίος είναι ο χρόνος μαζί, άλλο τόσο ωραίο είναι να αφιερώνει το κάθε μέλος του ζευγαριού χρόνο σε πράγματα που αγαπάει και το ενδιαφέρουν. Χόμπι, ενδιαφέροντα, φιλίες μπορεί να απαιτούν χρόνο και ψυχικό χώρο από κάθε μέλος του ζευγαριού, αλλά επενδύοντας σε αυτή επενδύει κανείς στην ποιότητα της σχέσης του.

5) Σωστή επικοινωνία

Ένας καλός σύντροφος σε μια σχέση είναι το άτομο που ξέρει να ‘ακούει’, που συναισθηματικά μπορεί να μπει στη θέση σας, να κατανοήσει την οπτική σας γωνία –ακόμα και αν δε συμφωνεί- να πει τη γνώμη του χωρίς να κατακρίνει και να προσφέρει εποικοδομητική κριτική και στήριξη. Εξάλλου, τα περισσότερα θέματα που απασχολούν το ζευγάρι λύνονται με καλή διάθεση και καλή επικοινωνία.

Διαβάστε όλα τα χαρακτηριστικά ενός αληθινά καλού συντρόφου στο ladytimes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FAMAGUSTA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του MEGA Famagusta ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Μάικλ με αφορμή το ντοκιμαντέρ, έρχεται πιο κοντά με την Χριστίνα και τον Αντρέα....