Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η κυβέρνηση υπόσχεται νέες αποκαλύψεις για το αποκαλούμενο “Mareva Gate”

Θα επιμείνει και θα κλιμακώσει η κυβέρνηση την επίθεσή της κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των ακινήτων της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. “Το Mareva Gate”, όπως έγραψε η εφημερίδα Documento και πλέον αποκαλείται με τον ίδιο τίτλο και στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, έχει πολύ …ψωμί κατά το κοινώς λεγόμενον, υποστηρίζουν, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει.

Αντιθέτως είναι, φαίνεται, η ευκαιρία που εδώ και καιρό αναζητούσε το Μέγαρο Μαξίμου για ένα αποφασιστικό, προσωπικό πλήγμα -όπως ισχυρίζονται- κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που είχε αρχίσει να παίρνει …κεφάλι στις δημοσκοπήσεις. «Μην έχεις αμφιβολία ότι με το θέμα αυτό θα πάμε στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές», έλεγε στο newpost.gr. παλαιό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Η διάθεση κλιμάκωσης διεφάνη και από τέσσερα ερωτήματα συν μία κίνηση του του κυβερνητικού εκπροσώπου χθες: τα ερωτήματα ήταν, θυμίζουμε, τα εξής: «Θα δώσει (σ.σ. ο Κυρ. Μητσοτάκης) στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του; Θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι; Και κυρίως, θα μας πει από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά; Θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρία με τον κύριο Παπασταύρου;».

Μάλιστα, κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι δεν μπορεί παρά να δοθεί συνέχεια στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Περισσότερα, στο σημερινό briefing…

Ταυτόχρονα όμως, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προχωρούσε σε μια παράλληλη κίνηση: ζητούσε την παραίτηση του «συκοφάντη», όπως τον χαρακτήριζε, αντιπροέδρου της ΝΔ για το θέμα που …σήκωναν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Το «γιατί» η αξιωματική αντιπολίτευση έριξε τα φώτα της σε ένα ανύπαρκτο, κατά την κυβέρνηση, θέμα είναι σαφές, όπως εξίσου κατανοητός είναι και ο χρόνος που επέλεξε να το κάνει: ήταν απάντηση στην ιστορία με τα ακίνητα της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη.

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου σημείωναν ότι αφ’ ης στιγμής οι εκπρόσωποι της εταιρείας“L’ Oreal” και του οίκου “Rotschild” έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις για τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, το ζήτημα είναι λήξαν. Απαντήσεις που καταγράφηκαν στην γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, που δεν την λες και «Αυγή», εξηγούσε η ίδια πηγή.

Αλλά δεν είναι μόνο τα προσωπικά πλήγματα στον Κυρ. Μητσοτάκη ο λόγος για τον οποίον θα συνεχιστεί το focus της κυβέρνησης στο θέμα. Οι υψηλοί τόνοι που κρατά το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση βοηθούν, όπως εκτιμούν, στη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ακόμη σε χαμηλά ποσοστά, δείχνει, ωστόσο, τάσεις ανάκαμψης. Η υπόθεση ξυπνά τα υπαρκτά πάντα, αντιμητσοτακικά σύνδρομα στην ελληνική κοινωνία, ιδίως στους ψηφοφόρους μεγαλύτερων ηλικιών.

Όμως, όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, και άρα το παράθυρο προσφυγής στις κάλπες είναι πάντα ανοιχτό, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ των ων ουκ άνευ για το πρωθυπουργικό επιτελείο. Ένα τελευταίο κέρδος για τον Αλέξη Τσίπρα είναι και αυτό: όσο ηγείται του γαλάζιου αντιπερισπασμού ο Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρεται από αυτόν, κατά την κυβερνητική προσέγγιση πάντα, πέφτει στο κενό η προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να προσεγγίσει το Κέντρο, ενώ επιτείνεται και η… μουρμούρα εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση θα συνεχίζει με το σκληρό ρόκ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ