Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το πρώτο «αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δώσαμε «λευκή επιταγή» στον Τσακαλώτο!

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου τάχθηκε κατά της εκδοχής να φέρει η κυβέρνηση νέα μέτρα προς νομοθέτηση, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή» δεν μπορεί να φέρει τέτοια μέτρα» είπε χαρακτηριστικά η κα Αναγνωστοπούλου, η οποία σημείωσε ωστόσο φέρνοντας ένα παράδειγμα, «αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου στις 7,5 χιλιάδες, αλλά αυτό συνοδευτεί με μια μονάδα μείωσης του ΦΠΑ τότε ασφαλώς μιλάμε για άλλα μέτρα θετικά».

Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά το θέμα του Grexit που μπαίνει από τον Σόιμπλε αλλά και για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θέτουν ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, η κα Αναγνωστοπούλου είπε μεταξύ άλλων πως δεν είναι σε φάση ούτε και το θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει στη δραχμή τη χώρα.

«Η αλλαγή του νομίσματος δεν θα φέρει τη σωτηρία, θεωρώ πως αυτή η πολιτική είναι στην πολιτική του Σόιμπλε για μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων, ωστόσο λόγο της κατάστασης ο κόσμος το συζητά αυτά και με την έννοια αυτή βρίσκεται στη συζήτηση» σημείωσε.

Παράλληλα εκτίμησε πως το ΔΝΤ «θα πρέπει να αισθάνεται με την πλάτη στον τοίχο και όχι εμείς που από το καλοκαίρι του 2015 και μετά που έχουμε ψηφίσει τα μέτρα η χώρα με επώδυνες λύσεις έχει καλυτερεύσει οικονομικά αυτό αποδεικνύει και έκθεση της Κομισιόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ