Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα

Το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας φαίνεται πως οδηγεί ολοένα και περισσότερους Τούρκους στο να αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει σε πρωτοσέλιδό της πως η προσπάθεια μερικών για πραξικόπημα στην Τουρκία έφερε απροσδόκητη πελατεία στους Έλληνες εμπόρους ακινήτων, ενώ στηρίζεται τόσο σε επώνυμες όσο και σε ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου.

«Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μαζική αύξηση των Τούρκων αγοραστών. Κυρίως μετά το πραξικόπημα άτομα από τη μεσαία τάξη της Τουρκίας άρχισαν να σκέφτονται την περίπτωση ενός ακινήτου στην Ευρώπη υποστηρίζει ο Βασίλης Αξαρλής» ιδιοκτήτης της αθηναϊκής εταιρείας Ellika Real Estate, κάνοντας λόγο για αύξηση της τάξης του 1000%.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί που να το φανερώνουν αλλά οι έμποροι ακινήτων το επιβεβαιώνουν. Οι Τούρκοι αγοραστές είναι κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και διανοούμενοι, ενώ ζουν συνήθως στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και στην Άγκυρα.

«Ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα ότι όποιος αγοράζει στην Ελλάδα ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, μπορεί να λάβει άδεια παραμονής στη χώρα. Αυτή ισχύει για πέντε χρόνια και μπορεί, εφόσον δεν πωληθεί το ακίνητο, να ανανεώνεται χωρίς περιορισμό», συνεχίζει ο κ. Αξαρλής με σχετικό νόμο να έχει ψηφιστεί από το 2013 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την προσέλκυση επενδυτών.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόλεμος Ισραήλ: Αναμένεται μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο στρατός στέλνει περισσότερες δυνάμεις στη Ράφα. O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός...