Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Επίθεση αγάπης από τον Γιούνκερ: Ζήτω οι Έλληνες

Στο κουράγιο του Ελληνικού λαού «και κυρίως αυτών που είναι πιο φτωχοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και Ευρωπαίους» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώντας μάλιστα ότι το θαυμάζει, κατά την διάρκεια τς συνάντησης που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Αυτό το οποίο κάνει η Ελλάδα δεν είναι ένα μήνυμα που οφείλει να καταβάλει στις Βρυξέλλες, είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη κυβέρνηση ή το όνομα του Αλέξη Τσιπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι «Το πρόγραμμα εφαρμόζεται, η δόση εκταμιεύεται και επομένως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής».

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «το βασικό θέμα (σ.σ. της επίσκεψής του) θα είναι το μεταναστευτικό. Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να τονιστεί ότι η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι αμφίδρομη»

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «ποτέ δεν συμμερίστηκα την παράλογη λογική η Ελλάδα να αποβληθεί από την Ευρώπη και γι” αυτό χρησιμοποίησα όλα τα μέσα για να αποφευχθεί το Grexit. Και τελικά εμείς ήμασταν αυτοί που νικήσαμε. Διότι θα ήταν παράδοξο να εξαλειφθεί η Ελλάδα από τη ζώνη του Ευρώ. Εμείς τελικά νικήσαμε και η Ελλάδα στο εξής διανύει την απόσταση για να επιστρέψει στο δρόμο της ευημερίας και μένα αυτή η Ελλάδα μου αρέσει, αυτή που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία».

«Η Ευρώπη οφείλει να είναι αλληλέγγυα στην Ελλάδα που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στην κρίση. Άλλωστε η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες στο θέμα το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ σχετικά με το θέμα της προσφυγικής κρίσης, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και θα ήθελα να πράξει πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εκτελούνται και εφαρμόζονται σήμερα. Αύριο τα μέσα του Βορρά θα γράφουν ότι ο Γιούνκερ κάνει ό,τι του ζητούν οι Έλληνες και πρόσφατα αυτό συνέβη με την περίπτωση της Γαλλίας οπού κάνουμε ό,τι κάνουμε επειδή πρόκειται για τη Γαλλία και είδα τους απέναντι να εξανίστανται επειδή ερμήνευσαν τη φράση μου εκτός πλαισίου. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω είναι ότι αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες και μου αρέσει να ισχυρίζομαι ότι εγώ είμαι αυτός που γνωρίζω καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα και τους Έλληνες».

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει

Γιούνκερ Παυλόπουλος
Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, όσο και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ».
Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο του κ. Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης». «Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα» πρόσθεσε με νόημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ