Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το ποντάρισμα της κυβέρνησης στην… ένταση

Φαίνεται πως η επιλογή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών να σηκώσουν ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Νέα Δημοκρατία, παραμονή της συγκέντρωσης “παραιτηθείτε”, μόνο τυχαία τυχαία δεν είναι.

Και πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε, όταν ο ένας μετά τον άλλο, υπουργοί όπως οΠάνος Σκουρλέτης, η Όλγα Γεροβασίλη και Παναγιώτης Κουρουμπλής, πήραν την σκυτάλη από τον Νίκο Φίλη, στρέφοντας τα πυρά τους εναντίον των διοργανωτών της συγκέντρωσης. Ο στόχος της κυβέρνησης από αυτό το σκηνικό έντασης, είναι διπλός.

Πρώτα από όλα, προσπαθεί να καταφέρει να συνδέσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τους πιο ακραίους, νεοφιλελεύθερους κύκλους του “Μένουμε Ευρώπη”, δηλαδή με το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χαρακτηρίζει “ακροδεξιά”, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας έτσι να τους αποκόψει από την μεγάλη μάζα των πραγματικά απογοητευμένων πολιτών.

Δεύτερος στόχος, αφορά στη συσπείρωση ενός κόσμου που στήριξε τα προηγούμενα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ, συντάχθηκε με το “Όχι” στο δημοψήφισμα, αποτραβήχτηκε από την πρώτη γραμμή, όμως πέρσι το καλοκαίρι δεν πήρε οριστικό διαζύγιο με την Κουμουνδούρου, παρά την υπογραφή του νέου μνημονίου. Επίσης, δίπλα σε αυτούς, προσβλέπει στο να αποκτήσει ξανά επαφή με μεγάλα κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού, που παρά την απογοήτευση του, δεν ξεχνά το γεγονός πως τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια είναι υπεύθυνα για την καταστροφή της τελευταίας εξαετίας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την πεποίθηση ότι η τακτική αυτή θα έχει αποτελέσματα, ενισχύει και το γεγονός πως αρκετοί από τους διοργανωτές που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για μια την”ακομμάτιστη και αυθόρμητη” κινητοποίηση, δεν είναι τελικά και τόσο “αχρωμάτιστοι”, καθώς ορισμένοι εξ αυτών έχουν υπάρξει ακόμη και υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, μετά την ολοκλήρωση αυτού του σόου -έτσι το χαρακτηρίζουν-, δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά μαζί τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως δεν θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, μιας και θεωρούν πως οι πρωτεργάτες της θεωρίας της “Αριστερής Παρένθεσης” συνεχίζουν να παλεύουν υπογείως για την ανατροπή της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ακόμη και την προβιά του “αγανακτισμένου πολίτη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ