Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στα δύο η ΝΔ για τους… «Παραιτηθείτε»

Έντονες αντιπαραθέσεις και τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν μέχρι στιγμής τα αντικυβερνητικά κινήματα που πραγματοποιούν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το σύνθημα «Παραιτηθείτε», σύμφωνα με τα parapolitika.gr.

Στη Συγγρού δεν φάνηκε τελικά να συμφωνούν σε μια ενιαία κομματική γραμμή καθώς υπήρξαν έντονα οι φωνές που ισχυρίζονταν ότι πολιτικά και επικοινωνιακά θα πρέπει η αντιπολίτευση να συστρατευτεί με το κίνημα και τις διαδηλώσεις, ωστόσο υπήρχαν και πιο ψύχραιμες «φωνές» από την στενή ηγετική ομάδα του κόμματος της ΝΔ, που συνιστούσαν απόσταση.

Το γεγονός άλλωστε ότι η ΝΔ δεν θέλει να ταυτιστεί με ένα κόμμα που διαδηλώνει στο πεζοδρόμιο, διατήρησε εν πολλοίς την δυναμική της άποψης αυτής που φάνηκε αρχικά να επικρατεί, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχει ωστόσο και διάχυτη η ανησυχία ότι δεν θα είναι αποτελεσματική και μεγάλης συμμετοχής η συγκέντρωση και η ΝΔ δεν ήθελε να ταυτιστεί με ένα τέτοιου είδους κίνημα.

Από την άλλη, υπήρξε και μία πολύ ισχυρή θέση υπέρ της ευθείας στήριξης της κίνησης, ως μια ευκαιρία επικοινωνιακής και πολιτικής επίθεσης κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Πολλοί μάλιστα υποστήριζαν ότι με το σύνθημα «φύγετε» η Νέα Δημοκρατία υπηρέτησε ακριβώς αυτό τον στόχο, ο οποίος σήμερα γίνεται πανελλήνια αντικυβερνητική συγκέντρωση.

Η ηγεσία της ΝΔ φάνηκε ότι πήρε τελικά την οριστική της απόφαση και έκλεισε τα αυτιά ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε απέναντι σε φωνές, όπως του Άδωνι Γεωργιάδη και αρκετών «σαμαρικών» κύκλων.Αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μία γραμμή ισορροπίας, ικανή να διατηρήσει την δυναμική των κοινωνικών αντιδράσεων, αλλά σε ένα επίπεδο που να μην ταυτίζει τη ΝΔ με ένα κόμμα… πεζοδρομίου ή να μην χρεωθεί η ΝΔ μια τέτοια συγκέντρωση.

Αυτό ωστόσο δεν αποκλείει το γεγονός ότι κάποια στελέχη της ΝΔ θα δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση, κάτι που πολλοί εκτιμούν πως μια τέτοια κίνηση θα καθορίσει πολλές γραμμές, κυρίως διαχωριστικές, στο κόμμα της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ