Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ανακύκλωσε και κέρδισε μονάδες στο κινητό σου (video)

Το κίνημα με την πορτοκαλί τσάντα ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει για τα καλά!

Τρείς (3) συνολικά Δήμοι στα Νότια Προάστια (Γλυφάδας, της Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης και του Αλίμου), έχουν ήδη έμπρακτα δηλώσει την επιθυμία τους να εφαρμοστεί η προτεινόμενη λύση της πορτοκαλί τσάντας. 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της εταιρείας Cyclefi, η οποία με moto της το: «Εσείς ανακυκλώνετε. Εμείς σας ανταμείβουμε. Λιγότερα απορρίμματα, χαμηλότεροι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας!», θέλει να διαδώσει το κοινό όραμα για έναν καθαρότερο πλανήτη εξασφαλίζοντας σ’ όλους τους πολίτες ένα βιώσιμο μέλλον.
 Έτσι σε συνεργασία με τους δήμους, τα ΚΔΑΥ, την Ελληνική εταιρεία Ανακύκλωσης, τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά κυρίως και πάνω από όλα με τους απλούς και συνειδητοποιημένους πολίτες, σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας σειράς δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση. 
Παρά τις αμέτρητες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορους φορείς στην Ελλάδα, τα ποσοστά ανακύκλωσης παραμένουν απογοητευτικά χαμηλά. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνεται «αγγίζει» μόλις το 16% επί του συνόλου των απορριμμάτων, τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ε.Ε. κινείται κοντά στο 43%. 
Είναι φανερό πως η υιοθέτηση μιας υπεύθυνης ανακυκλωτικής συμπεριφοράς δεν μπορεί να υποστηριχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσα από δράσεις προώθησης. Η Cyclefi, αναγνωρίζοντας αυτό το κενό, προτείνει την εισαγωγή του καινοτομικού μοντέλου της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. 

Η λειτουργία του μοντέλου είναι πολύ απλή! 

Χρησιμοποιείτε το πακέτο ανταποδοτικής ανακύκλωσης της Cyclefi στην καθημερινότητα σας. Κάθε φορά που η πορτοκαλί σας τσάντα φθάνει σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης, επιβραβεύεστε με επιπλέον δωρεάν χρόνο ομιλίας ή megabytes δεδομένων. Ταυτόχρονα, μειώνετε την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.Α). 

Με αυτόν τον τρόπο, η Cyclefi στοχεύει να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης, σε κάθε δήμο που θα αναπτύξει την υπηρεσία της. Η Cyclefi είναι μία start up εταιρεία, με έμφαση στο περιβάλλον, που ανταμείβει με πακέτα ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας, (χρόνο ομιλίας, sms, data) τη συνεπή προσπάθεια ανακύκλωσης. Στόχος μας, δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Cyclefi, “είναι η αλλαγή της συμπεριφοράς των Ελληνικών νοικοκυριών, απέναντι στο πρόβλημα του μειωμένου όγκου και της χαμηλής περιεκτικότητας σε οικιακά ανακυκλώσιμα υλικά των απορριμάτων που πετιούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.” Για να το πετύχει αυτό, η Cyclefi, συνδέει την περιβαλλοντική συμπεριφορά των πολιτών με την άμεση ανταποδοτική τους ωφέλεια, έχοντας ως θεμέλιο λίθο την προτροπή και όχι την τιμωρία τους. 
Το ταξίδι της πορτοκαλί τσάντας Cyclefi ξεκινά!
 Πως; Τόσο απλά όσο φαίνεται στο παρακάτω βιντεάκι: 
Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε στο www.cyclefi.com/gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ