Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Πρώτα ο Καραμανλής και τώρα ο…

Το καλό του κουστούμι θα βάλει το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.
Αυτό θα γίνει για χάρη της μικρότερης κόρης του Σουμεϊγιέ, η οποία θεωρείται ότι θα είναι η διάδοχός του την οποία παντρεύει με τον μηχανικό και γιο εργοστασιάρχη, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. Ο γάμος θα τελεστεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη στο Κέντρο Τεχνών «Yahya Kemal Beyatlı» παρουσία 6.000 προσκεκλημένων και μεταξύ των μαρτύρων και τον καρατομημένου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μάλιστα ο Νταβούτογλου δεν θα είναι απλός καλεσμένος αλλά θα είναι και μάρτυρας στον γάμο της 31χρονης Σουμεϊγιέ Ερντογάν σε μία στιγμή που είναι έντονη η φημολογία για τις σχέσεις των δυο ανδρών εξαιτίας της την απροθυμία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε αναθεώρηση του συντάγματος για να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον σύγχρονο «σουλτάνο», που οδήγησε τελικά στην παραίτησή του,
Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται εξέχοντα μέλη του κόμματος, όπως ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επίσης εκδιώχθηκε από τον Ερντογάν μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί στις 20 Μαρτίου ενώ στις 7 Μαΐου έγινε στην προεδρική κατοικία της Θεραπειάς στα στενά του Βοσπόρου η παραδοσιακή τουρκική τελετή «νύχτα της χένας», στην οποία μαζεύονται οι γυναίκες στο σπίτι της νύφης.

Η μικρότερη κόρη του Τούρκου προέδρου έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και Ιστορία στις ΗΠΑ, ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακό για τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις και την ανάπτυξη» στο London School of Economics. Ο γαμπρός του Ερντογάν αποφοίτησε το 2002 από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και έχει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στις ΗΠΑ.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν επιλέγει ένα πολιτικό για κουμπάρο. Μάρτυρας στον πολιτικό γάμο της άλλης κόρης του Τούρκου προέδρου Εσρά με τον νυν υπουργός Ενέργειας και υποψήφιο αντικαταστάτη του Νταβούτογλου Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...