Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μάθετε αν το επάγγελμά σας είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένο στο εξωτερικό…


Αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών σας προσόντων, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε στο εξωτερικό.

Δεν περιέχει πληροφορίες για την περίπτωση που θα θέλατε να σπουδάσετε στο εξωτερικό. Πατήστε εδώ για πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση των τίτλων σπουδών.

Αν επιθυμείτε να εργαστείτε σε άλλη χώρα της ΕΕ και το επάγγελμά σας είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένο στη χώρα αυτή, ενδέχεται να χρειάζεται επίσημη αναγνώριση των επαγγελματικών σας προσόντων (κατάρτιση και επαγγελματική εμπειρία) προτού αρχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας στη χώρα υποδοχής.

Ένα επάγγελμα θεωρείται νομοθετικώς κατοχυρωμένο αν για την άσκησή του απαιτούνται η κατοχή ειδικού τίτλου σπουδών, η επιτυχής συμμετοχή σε ειδικές εξετάσεις, ή η καταχώριση σε επαγγελματικό φορέα.

Δείτε τη βάση δεδομένων με τα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα, η οποία δείχνει ποια επαγγέλματα είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένα, σε ποιες χώρες της ΕΕ και από ποιες αρχές.

Θα πρέπει να γνωρίζετε την ονομασία του επαγγέλματος στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας: αν θέλετε να εργαστείτε ως αρτοποιός στη Γερμανία, αναζητήστε στη βάση δεδομένων τη λέξη “Bäcker (στα γερμανικά)”.

Μπορείτε επίσης, αν το επάγγελμά σας είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένο στη χώρα σας, να το αναζητήσετε πρώτα στη γλώσσα σας για να βρείτε την αγγλική απόδοση που παρέχεται στην περιγραφή του. Εν συνεχεία, κάντε την αναζήτησή σας με βάση την αγγλική ονομασία, για να βρείτε τις άλλες χώρες στις οποίες το επάγγελμα αυτό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο. Αν η χώρα στην οποία θέλετε να εγκατασταθείτε δεν εμφανίζεται, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένο στη χώρα αυτή.

Αν δεν βρίσκετε το επάγγελμά σας στη βάση δεδομένων, επικοινωνήστε με τους αρμόδιους εθνικούς φορείς για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων English στη χώρα όπου θέλετε να εργαστείτε. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ποιοι κανόνες ισχύουν στην περίπτωσή σας.

Περισσότερα εδώ.

epixeiro.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα δεν προλαβαίνει να φτάσει στο νοσοκομείο και γεννά έξω από αυτό, όπως συνέβη και στην περίπτωση...