Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παπαμιμίκος: Να θεσμοθετηθούν τάσεις, να ξεμπερδεύουμε από τις “προσωποπαγείς συνιστώσες” και τα “-ικος”

Ζήτημα θεσμοθέτησης τάσεων στη ΝΔ θέτει, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος, ο γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος βέβαια αναμένεται να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη θέση με την εκλογή νέου γραμματέα από τους συνέδρους.

Σε συνέντευξη του στο Real.gr, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εξηγεί: «Με τη θεσμοθέτηση των τάσεων (συντηρητικοί, φιλελεύθεροι, κεντρώοι κλπ) θα ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τις “προσωποπαγείς συνιστώσες” και τα “-ικος” μιας και θα μιλάμε στη βάση πολιτικών θέσεων και όχι προσωπικών φιλοδοξιών».

Παράλληλα, ο κ. Παπαμιμίκος καταθέτει και πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, θεωρώντας ότι «η ενισχυμένη αναλογική είναι μονόδρομος, με κλιμακωτό μπόνους για το πρώτο κόμμα ανάλογα με τη δύναμη του» και διευκρινίζει ότι αυτό θα πρέπει να ισχύει και για συνασπισμούς κομμάτων / κινημάτων.

Ο γραμματέας της ΝΔ δεν διστάζει να μιλήσει για «λάθη και εντάσεις» στην πορεία προς το Συνέδριο, καταγγέλλει «όσους βολεύονταν σε ένα κόμμα με μικρά – μικρά φέουδα» και αναφέρεται σε «νοοτροπίες που χρεοκόπησαν» την παράταξη.

«Το κόμμα χρειάζεται συνολική αναδιοργάνωση των δομών του, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής», λέει ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος εκτιμά ότι «μετά το Συνέδριο, η ΝΔ θα έχει την απαραίτητη δυναμική να κερδίσει τις εκλογές».

Λίγες εβδομάδες πριν αποχωρήσει από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ ο κ. Παπαμιμίκος κάνει αποτίμηση των επιλογών, των λαθών και των επιτυχιών του, μιλάει για τις σχέσεις του με τους πρώην προέδρους του κόμματος και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξομολογείται ότι «έγινε σάκος του μποξ» και λέει σιβυλλικά για το επόμενο του βήμα: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος κι εγώ διένυσα μόλις τα πρώτα 100 μέτρα».

Πάντως, φεύγοντας από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, το πρώτο που θα κάνει είναι να ασχοληθεί με μεγαλύτερη ένταση με το δικηγορικό του γραφείο «και τα χόμπι μου, όπως το ποδόσφαιρο»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος κι η Νεφέλη, έρχονται όλο και πιο κοντά

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Στην Αρσινόη ο Σωτήρης δίνει εντολή ξεκάθαρη στον Διοικητή: μόλις τους βρουν, θέλει να...