Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Οι όροι που μπαίνουν για να προχωρήσει το νέο κόμμα στην κεντροαριστερά

«Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει». Με αυτή τη φράση σχολίασε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τα τεκταινόμενα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Το πολύπειρο στέλεχος εξέφρασε με αυτό τον τρόπο τις αμφιβολίες του για το εγχείρημα της συνεργασίας των δυνάμεων του σοσιαλισμού. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο θεωρητικά ισχυρότερος πόλος, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ βάζει τα λιγότερα προαπαιτούμενα για το διάλογο.

Επί της ουσίας η κυρία Γεννηματά δεν βάζει κανέναν απαγορευτικό όρο και για την ακρίβεια η ίδια δήλωσε πως για να προχωρήσει ο διάλογος δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο και πως η ίδια θα αν προχωρήσουν οι διαδικασίες θα ζητήσει να κριθεί από τη βάση. Από την άλλη πλευρά ο κύριος Θεοδωράκης έβαλε όρο να συσταθεί πρώτα μια επιτροπή να υπάρξουν συζητήσεις και αν υπάρξει συμφωνία στην επιτροπή να προχωρήσει η συζήτηση αφού βεβαίως φτιαχτεί το κοινοβούλιο του Κέντρου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που είπε «ναι» στο διάλογο έβαλε 10+1 όρους ως βασικό συστατικό της επιτυχίας και ο κύριος Θεοχαρόπουλος από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ζητάει πρώτα να σχηματιστεί ένα πολυκομματικό σχήμα και μετά να υπάρξει ένας νέος φορέας.

Μπορεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΙΔΗΣΟ να κάνουν συναντήσεις σε ταβέρνες του κέντρου και των Βορείων Προαστίων, οι ηγεσίες πάντως δύσκολα θα τα βρουν. Σε μια τέτοια περίπτωση πολλοί εκφράζουν τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει ανταρσία στελεχών στο Ποτάμι και το ΚΙΔΗΣΟ για να υπάρξει συμφωνία. Στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου έτσι κι αλλιώς έχει ανοίξει ρήγμα έπειτα από την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή στη συζήτηση και του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ και στο Ποτάμι ,ειδικά οι προερχόμενοι από τη Δημοκρατική Αριστερά δεν βλέπουν με καλό μάτι τις καθυστερήσεις.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ