Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Λευκή απεργία «γαλάζιων» βουλευτών

Το πρώτο σοβαρό εσωκομματικό μέτωπο καλείται να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο μήνες μετά την εκλογή του στην αρχηγία της Ν.Δ, σύμφωνα με τα parapolitika.gr. Ο λόγος για την επιδεικτική αδιαφορία που καταγράφεται στις τάξεις των μελών της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είτε δεν αξιοποιήθηκαν στο νέο κομματικό οργανόγραμμα είτε αισθάνονται ακόμη πως τους χωρίζει ψυχική απόσταση από τον ηγετικό πυρήνα.

Την ώρα που οι συντονιστές και οι τομεάρχες επιδίδονται σε μια άτυπη διελκυστίνδα, προκειμένου να δώσουν δείγματα της εργατικότητάς τους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και στον κόσμο της Ν.Δ., οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους επιχειρούν, διακριτικά μεν, σαφώς, δε, να περάσουν τα μηνύματά τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ορισμένοι από τον στενό κύκλο των συνομιλητών του Κώστα Καραμανλή, όπως ο Γιώργος Βλάχος (έστω κι αν έγινε γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου), ο Ευάγγελος Μπασιάκος και ο Γιάννης Ανδριανός, καθώς και ένας ακόμη πυρήνας της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς», η συντριπτική πλειονότητα της οποίας είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε αυτόν περιλαμβάνονται, πέραν του ίδιου του πρώην προέδρου, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Θανάσης Μπούρας.

Την ίδια ώρα, σαφώς προβληματισμένοι εμφανίζονται ο Κώστας Κατσαφάδος και ο Βασίλης Γιόγιακας, οι οποίοι είναι και οι μόνοι της νέας γενιάς που δεν αξιοποιήθηκαν, όπως και οι Γιώργος Βαγιωνάς και Μανώλης Κόνσολας. Αν και πιο έμπειροι κοινοβουλευτικά, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία,… λάμπουν διά της απουσίας τους οι Μάριος Σαλμάς και Ελενα Ράπτη, ενώ αντίστοιχη αίσθηση υπάρχει και για τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος κάθε άλλο παρά κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός της μη αξιοποίησής του. Μία κατηγορία από μόνος του είναι ο βουλευτής Επικρατείας και εκ των στενότερων συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος κάθε άλλο παρά θυμίζει ότι κάποτε υπήρξε ο υπουργός-κλειδοκράτορας του Μεγάρου Μαξίμου. Μέχρι νεωτέρας, το όλο θέμα έχει «καταλαγιάσει» εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων, ωστόσο ουδείς μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον. «Η συμπεριφορά αυτή είναι προσβολή όχι μόνο απέναντι στον πρόεδρο, αλλά και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.», σχολιάζουν όλο νόημα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία και δίνουν καθημερινά αντιπολιτευτική μάχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Ο Γιωργίκης μεταμορφώνεται σε τέρας

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. Το καλοκαίρι του 1960 έχει μπει για τα καλά, επιφυλάσσοντας αλλαγές. Η...