Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Έρχεται ανασχηματισμός ;

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις δανειστών και κοινωνίας η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση από τη μέρα της εκλογής της, ψάχνοντας απεγνωσμένα τρόπους να αναστρέψει το κλίμα υπέρ της επανεκκινώντας το επικοινωνιακό κοντέρ της που έχει σχεδόν πια μηδενίσει!
Και μπορεί τα σενάρια των εκλογών και της οικουμενικής κυβέρνησης να διαψεύδονται κατηγορηματικά από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, ωστόσο ένας ανασχηματισμός δεν λείπει από τις σκέψεις του Τσίπρα, προκειμένου να δώσει ένα νέο αέρα στην Ηρώδου Αττικού, σύμφωνα με το paraskhnio.gr
Με αυτόν τον τρόπο θα στείλει επίσης ηχηρό μήνυμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος, ενώ ταυτόχρονα θα κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις αλλάζοντας υπουργούς που συνέδεσαν το όνομά τους με επώδυνα μέτρα.
Οι,,, υποψήφιοι  για επιστροφή στα βουλευτικά έδρανα
Ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί ενδέχεται να αντικατασταθούν στον επόμενο ανασχηματισμό.
Οι υπουργοί Οικονομίας, Γ ιώργος Σταθάκης, και Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, βρίσκονται σε διαρκή στοχοποίηση λόγω της υπόθεσης με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έχει χρεωθεί τη διάρρηξη των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τις οργανώσεις των Ποντίων και αυτό έχει καταγραφεί στα αρνητικά της έως τώρα παρουσίας του. Επίσης, είναι σε διαρκή κόντρα με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα, τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.
Στο μικροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κοινωνία και ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα τον… θυσιάσει με την πρώτη ευκαιρία.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βαγγέλης Αποστόλου κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι αυτός που θα πληρώσει το.. μάρμαρο της «εξέγερσης» των αγροτών.
Ριζικές αλλαγές αναμένονται και στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς παρατηρείται αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή του, Χριστόφορου Βερναρδάκη, καθώς και του υφυπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός και οποιαδήποτε άλλη πολιτική πρωτοβουλία τοποθετείται μετά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ