Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΠΑΟΚ 78-62

Την ήττα με 78-62 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Βαλένθια στο “La Fonteta», στην πρεμιέρα της φάσης των 32 του Eurocup. Η κούραση κι η απουσία του αρχηγού, Κώστα Βασιλειάδη, στοίχισαν πολύ για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, που πάλεψε όσο μπορούσε και πλέον στρέφει την προσοχή της, στον αγώνα με την Καβάλα, το Σάββατο στο “Παλατάκι».

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Βαλένθια να μπαίνει πιο δυνατά και να προηγείται με 6-0 στο 2ο λεπτό, ενώ ο Δικέφαλος χρειάστηκε τρία λεπτά, προκειμένου να πετύχει το πρώτο του καλάθι με τον Μαργαρίτη (6-2 στο 3’). Κι ενώ οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο +11 (19-8), κυρίως με σουτ από την περιφέρεια, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου «έτρεξε» ένα μεγάλο σερί 10-0, έριξε τη διαφορά στον πόντο, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται τελικά με το σκορ στο 21-18.
Κι ενώ η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά, δύο αποφάσεις των διαιτητών να καταλογίσουν βήματα σε προσπάθειες Μάρκοβιτς και Σχορτσιανίτη, έβγαλαν για λίγο τους ασπρόμαυρους εκτός ρυθμού, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανεβαίνει και πάλι στο +9, 32-23 στο 16’. Παρ’ όλα αυτά, Μαργαρίτης και big Σόφο έβρισκαν τρόπο να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι , με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την Βαλένθια στο +5, 34-29.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, αφού οι γηπεδούχοι με σερί 11-4 ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 45-33, με το τρίποντο του Ντούμπγιεβιτς στο 24’. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 16 πόντους, με τον Σαν Εμετέριο να δίνει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες. Ωστόσο, τα δύο σερί τρίποντα του Ντούβνιακ έριξαν τη διαφορά στο -10 (51-41 στο 27’), με το σκορ της τρίτης περιόδο να είναι 58-47 για τις «νυχτερίδες».
Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η δικαιολογημένη κούραση των παικτών του Μαρκόπουλου σε συνδυασμό με την ευστοχία των γηπεδούχων από τα 6,75 είχε ως αποτέλεσμα η Βαλένθια να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και τελικά να επικρατήσει, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην ήττα, στην πρεμιέρα του last «32». Χάμιλτον και Μαρτίνες «βομβάρδισαν» το καλάθι των ασπρόμαυρων, ενώ ο Δέδας ηταν αυτός που προσπαθούσε να απαντήσει με σουτ τριών πόντων. Το τελικό σκορ ήταν 78-62 κι έτσι ο Δικέφαλoς ξεκινά με το “αριστερό» τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για το 2016, παρ’ ότι πάλεψε όσο μπορούσε, κόντρα σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ