Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ιδρυτικό συνέδριο από μηδενική βάση, μετασχηματισμό σε ένα νέο κόμμα

Σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έκανε λόγο για ιδρυτικό συνέδριο από μηδενική βάση και μετασχηματισμό σε ένα νέο κόμμα.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ερωτηθείς για την αν υπάρχει «άβυσσος» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) δήλωσε πως «από τη Νέα Δημοκρατία μας χωρίζουν ιδέες, αξίες, αρχές, ιστορία και πρόσωπα. Σε δεδομένη στιγμή και για πολύ συγκεκριμένους λόγους, μετά από δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και με την εντολή του λαού, διαμορφώθηκε μία κυβερνητική συνεργασία προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Για το αν η εκλογή του κ. Μητσοτάκη επίσπευσε τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως η απόφαση για το μετασχηματισμό της Παράταξης ήταν απόφαση του Συνεδρίου. Αν οι πρωτοβουλίες δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, αν δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο και αν έχουν μόνο προσωπικά χαρακτηριστικά και συμβιβασμούς, θα έχουν την κατάληξη της «Ελιάς».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει πως η πρότασή του, στο Συνέδριο του περασμένου Ιουνίου είναι ο μετασχηματισμός σε ένα νέο κόμμα. «Γνωρίζω το κόστος, γιατί κάποιοι χρησιμοποίησαν τα σύμβολα σε βάρος των αρχών και των αξιών. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ρέντσι στην Ιταλία: τα πολλά μικρά «μαγαζιά» δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά τα ιερατεία», είπε.

Για το πώς πρέπει να γίνει η νέα προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ο κ. Κωνσταντινόπουλος προτείνει ιδρυτικό Συνέδριο από μηδενική βάση. «Δεν προσκαλούμε απλώς, γράφουμε όλοι μαζί, ισότιμα – κόμματα, κινήσεις πολιτών, προσωπικότητες, στελέχη, και κυρίως οι πολίτες, τη νέα σελίδα για την παράταξη. Να πείσουμε ότι η πολιτική θα επιστρέψει στην υπηρεσία του πολίτη. Να ενεργοποιηθούν οι πολίτες. Μόνο έτσι έχει αξία αυτή η προσπάθεια. Συμβολικά και ουσιαστικά, να εκλεγούν όλοι οι σύνεδροι από τη βάση στο πλαίσιο της νέας αρχής. Στο Συνέδριο καταλήγουμε στο πολιτικό μας στίγμα και στην οργανωτική μας διάρθρωση, και προχωράμε με αξιόπιστες διαδικασίες στην εκλογή της νέας ηγεσίας από την κοινωνία. Εμείς δεν κάνουμε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, πρώτα ο αρχηγός και μετά το πολιτικό στίγμα», είπε.

Ερωτηθείς ποια κόμματα θεωρεί πως μπορούν να έχουν θέση στο νέο φορέα ο κ. Κωνσταντινόπουλος απαντά πως η πρόσκληση απευθύνεται σε πολιτικούς σχηματισμούς, προσωπικότητες, στελέχη, αλλά κυρίως αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών.

Ερωτηθείς για το ποια θα πρέπει να είναι αντιπολιτευτική τακτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ασκεί αντιπολίτευση ουσίας. «Στον τομέα της ευθύνης μου άλλωστε, στην Ανάπτυξη, μπορώ να σας αναφέρω δεκάδες προτάσεις, μερικές εκ των οποίων υιοθετήθηκαν, όπως π.χ. ο αναπτυξιακός νόμος. Εμείς δεν είμαστε σαν το ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε την άνοδό του στην καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο αν υπάρχουν περιθώρια στήριξης της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «η πρόταση Τσίπρα για το ασφαλιστικό δεν επιδέχεται «βελτιώσεις», μικρές ή μεγάλες: είναι από τη φιλοσοφία της, μία επίθεση εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών που παράγουν πλούτο για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα τιμωρεί επιδεικτικά και αυτούς που – περισσότερο από όλους – στήριξαν τον κ.Τσίπρα στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις: τους νέους ανθρώπους. Για να είμαστε όμως ξεκάθαροι: το ασφαλιστικό δεν θα λυθεί χωρίς ανάπτυξη, χωρίς ιδιωτικό τομέα, χωρίς επενδύσεις στη χώρα. Και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό μικρών και μεγάλων επενδύσεων, καταργώντας ή ακυρώνοντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας καθημερινά. Σε αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να συμπράξουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FAMAGUSTA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του MEGA Famagusta ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Μάικλ με αφορμή το ντοκιμαντέρ, έρχεται πιο κοντά με την Χριστίνα και τον Αντρέα....