Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ιατροδικαστών με τον Κυριάκο

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζει ο πρόεδρος των Ελλήνων Ιατροδικαστών δρ. Γρηγόρης Λέων και με σχετικό άρθρο εξηγεί την επιλογή του.

Γράφει ο Γρηγόρης Λέων

Η ερχόμενη Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, είναι μία σημαντική ημέρα για τη χώρα μας. Μία ημέρα που δεν πρέπει να αφορά τους 400.000 πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες αλλά όλους μας. Η Ελλάδα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει ανάγκη μία υπεύθυνη αντιπολίτευση, οι πολίτες πρέπει να έχουν μία νέα επιλογή. Παρότι εκτιμώ προσωπικά και τους δύο υποψηφίους, αποφάσισα αυτή την Κυριακή να είμαι #metonkyriako. Ήταν μια επιλογή ώριμης σκέψης με βάση δύο κυρίως παράγοντες:


Ποιος πιστεύω ότι μπορεί -ως αυριανός πρωθυπουργός- να εφαρμόσει μια πολιτική ξεκάθαρη, χωρίς διαρκή στρογγυλέματα και χωρίς να χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά δυνητικών ψηφοφόρων του. Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να το κάνει αυτό. Έδειξε δείγματα γραφής ως Υπουργός, έχει ξεκάθαρες θέσεις σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν προσπαθεί να είναι με όλους αλλά για όλους. Δε φοβάται να δυσαρεστήσει προκειμένου να στηρίξει την άποψη που εκείνος θεωρεί για την χώρα καλύτερη
. Επιπλέον είναι σίγουρο ότι ως συνομιλητής των ευρωπαίων ηγετών διαθέτει καλύτερη υποδομή και κατάρτιση, ώστε να ανταπεξέλθει σε ένα ρόλο, που όπως το τραγικό παράδειγμα Τσίπρα μας έδειξε, αν δεν παιχθεί σωστά μπορεί να εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα.

Ποιος θεωρώ ότι θα αλλάξει τη νοοτροπία και την οργάνωση μιας παράταξης που όπως έδειξε τόσο η τελευταία οδυνηρή εκλογική ήττα όσο και η εσωκομματική διαδικασία είναι ένα κόμμα με απαξιωμένο μηχανισμό και μακριά από τα πλέον δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας, τους νέους ανθρώπους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δομή που θα ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα είναι αντάξια της ιστορίας και της προσφοράς αυτής της παράταξης θα πρέπει άμεσα να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ο Κυριάκος έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό το πρότυπο.

Αυτοί οι δύο παράγοντες με οδήγησαν στην επιλογή να στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φυσικά, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα όλοι μαζί θα πρέπει να αρχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που τελικό στόχο θα έχει να σώσουμε τη χώρα από τα βράχια, με τα οποία διαρκώς φλερτάρει η σημερινή κυβέρνηση. Και το σίγουρο είναι ότι #denperiseveikaneis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ