Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τα δίνει όλα υπέρ Κυριάκου Μητσοτάκη ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος

Λίγες μέρες μένουν για να κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και η μάχη των επιτελείων των δύο μονομάχων έχει ανάψει για τα καλά.
Κρίσιμο στοιχείο που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης είναι που θα κατευθυνθούν όσοι ψήφισαν στον α΄γύρο τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που έλαβε ποσοστό πάνω από 20%.
Παρότι ο ίδιος ο κ.Τζιτζικώστας απέφυγε να ταχθεί με κάποιον από τους δύο υποψήφιους προέδρους και προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, εντούτοις η ορολογία που χρησιμοποίησε στην δήλωσή του μιλώντας για ανάγκη ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας θεωρήθηκε περισσότερο “φιλική” προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι πολύ λογικό αν συνυπολογίσει κανείς τον βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο νεαρός πολιτικός από τα συστήματα που κατά κύριο λόγο στήριζαν μετά μανίας τον κ.Μεϊμαράκη.
Επίσης η καμπάνια του κ.Τζιτζικώστα είχε ως ένα από τα κύρια στοιχεία το αίτημα για ανανέωση του κόμματος και μετατροπής της ΝΔ σε ανοικτό δημοκρατικό κόμμα.
Η προσπάθεια του κ.Μητσοτάκη να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους και στελέχη από την πλευρά Τζιτζικώστα στο β΄γύρο έχει ένα ισχυρό σύμμαχο.
Ο γραμματέας του κόμματος με αξιόλογες προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό, Ανδρέας Παπαμιμίκος τις τελευταίες μέρες κάνει ότι μπορεί και δίνει μεγάλο αγώνα για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν με τον κ.Μεϊμαράκη τους προηγούμενους μήνες και μεταξύ τους υπάρχει πολύ κακό κλίμα, έτσι τα δίνει όλα ώστε να εκλεγεί ο κ.Μητσοτάκης με τον οποίο έχει ανοίξει δίαυλος καλής επικοινωνίας.
Ο κ. Παπαμιμίκος έχει αρχίσει εκστρατεία στο εσωτερικό του κόμματος για την ενίσχυση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να μεταφερθούν σε εκείνον οι ψήφοι του περιφερειάρχη από τον πρώτο γύρο των εκλογών και μάλιστα κάνει και συνάξεις στελεχών του κλίματος Τζιτζικώστα σε μια προσπάθεια να δώσει γραμμή υπέρ του κ.Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες μέρες έχει διοργανώσει 4 τέτοιες συνάξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας με πιο χαρακτηριστική αυτή στο Βόλο.
Ισχυρός σύμμαχος στο πλευρό του Κυριακού ο γραμματέας αν και σαν πρόσωπο έχει και αντιπάθειες ακόμη και από πολλά στελέχη που στήριξαν Τζιτζικώστα και “χρεώνουν” την ήττα στο γραμματέα εκτιμώντας ότι λειτούργησε ως βαρίδι για τον περιφερειάρχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ