Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Πυρετός» στην Κεντροαριστερά

Καθοριστικής σημασίας για το… μέλλον της Κεντροαριστεράς θεωρείται το πρώτο τρίμηνο του 2016, καθώς όλες οι δυνάμεις του χώρου -μεταξύ αυτών και η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Φ. Κουβέλη- δρομολογούν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνδιάσκεψη της Κίνησης Κουβέλη
Στις 23 Ιανουαρίου, λοιπόν, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), η οποία αριθμεί ήδη περισσότερα από 1.500 μέλη, πραγματοποιεί πανελλαδική οργανωτική συνδιάσκεψη, με στόχο τον συντονισμό των δράσεών της. Σημειώνεται ότι η Ενωτική Κίνηση, με επικεφαλής τον Φ. Κουβέλη, προέκυψε από τη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, ενώ βρίσκεται σε πορεία διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της οργανωτικής συνδιάσκεψης, τα μέλη της ΕΚΙΕΑ θα επιχειρήσουν να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στις υπόλοιπες κεντροαριστερές δυνάμεις.

Τι ετοιμάζουν Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη
Σε περίοδο έντονων εσωκομματικών διεργασιών έχει μπει και το Ποτάμι, καθώς στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο Στ. Θεοδωράκης (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ξαναρχίζει τις επισκέψεις στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό, σήμερα, τα Γιάννενα) και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος θα κληθούν να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη «γραμμή» που θα ακολουθήσουν.

Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη προετοιμάζεται για την πανελλαδική συνδιάσκεψη της άνοιξης, με τη Φ. Γεννηματά και τον Θ. Θεοχαρόπουλο να εργάζονται από κοινού για την ανασύνταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Σημειωτέον ότι, στο παρασκήνιο, εξελίσσονται διεργασίες με στόχο τη συνεργασία και με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, το οποίο, χθες, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυσή του, τόνισε πως αποτελεί χρέος «για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας», να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη ενός εθνικού σχεδίου για την ανασύνταξη της χώρας, «ώστε να επιβάλουν και το προοδευτικό πρόσημο που έχει ανάγκη ο τόπος σε αυτήν την εθνική προσπάθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ: Η Αγγελική έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή αλήθεια

Ραγδαίες εξελίξεις  στο σημερινό επεισόδιο του β κύκλου της σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 Ο Δημήτρης σοκαρισμένος από τις απειλές του Ιγκόρ νιώθει για πρώτη φορά...