Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για «πολιτικούς γάμους» στο ΕΣΡ

Από νωρίς το πρωί άναψαν τα αίματα στη Βουλή με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, να έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου», προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κ. Παππά.

«Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αναθεωρούν την μέχρι πρότινος τακτική τους να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά με θρησκευτική προσήλωση στο νεοφιλελευθερισμό, με τα κόμματα της δεξιάς. Θα σας ευχόμουν να παρακολουθήσετε αυτά που γίνονται στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά δεν μπορείτε», απάντησε ο Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δοκίμασε «πολιτικό γάμο και μάλιστα με μία Ν.Δ. με ακραία ατζέντα στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και απέτυχε».

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ΕΣΡ ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμησή του πως το θέμα θα λυθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής. «Υπάρχει διαρκής μέριμνα από τον πρόεδρο της Βουλής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ