Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Έτοιμος για μεγάλη γκέλα ο Κυριάκος! Προορίζει για γρ.πολιτικού σχεδιασμού το Νίκο Γεωργιάδη που έλεγε «μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» το Μακεδονικό

Σε μεγάλη γκέλα με το ξεκίνημα της θητείας του ετοιμάζεται να πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν να προορίζει για αντικαταστάτη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας κ.Νίκο Γεωργιάδη.
Ο κ.Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από τη θέση του και πολλά δημοσιογραφικά site ,που επικαλούνται αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος θα τοποθετήσει στο νευραλγικό πόστο του πολιτικού σχεδιασμού τον άνθρωπο που μερικά χρόνια πριν,ως βουλευτής είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όταν είχε χαρακτηρίσει το “Μακεδονικό” χαμένη υπόθεση και “μπούρδα” λέγοντας πως δεν μπορούμε εμείς να έχουμε λόγο για το πως θα ονομάζονται οι γείτονές μας.
Ο κ.Γεωργιάδης ανήκει στο στενό επιτελείο του κ.Μητσοτάκη και τον βοήθησε στον προεκλογικό του αγώνα, αλλά η τοποθέτησή του σε μια τέτοια θέση, αμέσως με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος θα είναι πολύ κακό ξεκίνημα και θα δώσει μηνύματα αμφισβήτησης του πατριωτικού της χαρακτήρα.
Η Νέα Δημοκρατία σαφώς και πρέπει να ανανεωθεί.
Πρέπει να γίνει ένα ανοικτό , δημοκρατικό κόμμα ,ευρωπαϊκού τύπου.
Σε ένα τέτοιο κόμμα κάθε στέλεχος μπορεί να έχει τις θέσεις του και θα μπορούσαν να θεσμοθετηθούν και τάσεις, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ προχωρημένο για την κομματική κουλτούρα της ΝΔ.
Ωστόσο το dna της παράταξης είναι καθαρά πατριωτικό και κάθε απόπειρα μετάλλαξης θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.
Να θυμίσουμε ότι βασική αρχή του πολιτικού marketing (όσο και του επιχειρηματικού) είναι ότι δεν έχει τόσο σημασία ποιος είσαι αλλά τι μηνύματα εκπέμπεις και ποια είναι η αντίληψη του ψηφοφόρου ότι είσαι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποτυχία του Ποταμιού να συγκινήσει ευρύτερες μάζες όταν , καλώς ή κακώς, “χρεώθηκε” ως κόμμα του Μπόμπολα.
Ο κ.Μητσοτάκης επίσης καλώς ή κακώς, κουβαλά αρκετά βαρίδια όπως το όνομά του , την οικογενειοκρατία, την αντίθεση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων απέναντί του, Siemens, Χριστοφοράκο κλπ.
Θα πρέπει να κάνει προσπάθεια να αποτινάξει αυτά τα βαρίδια (όπως πολύ ορθά έκανε πχ και προβλήθηκε πιο πολύ ως “Κυριάκος”, αφήνοντας σε δεύτερη θέση το “Μητσοτάκης”), όχι να προσθέσει κι άλλα με το καλημέρα.
Αν δώσει μήνυμα ότι πλαισιώνεται σε καίρια πόστα από ανθρώπους που ρέπουν στον εθνομηδενισμό τότε θα έχει βάλει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.
Καλό είναι να το προσέξει γιατί όλοι μας ευχόμαστε να πετύχει και να ανανεώσει τη Νέα Δημοκρατία ώστε να αποτελέσει αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν πηγαίνει καθόλου καλά.

Ας θυμηθούμε τα όσα έλεγε ο κ.Γεωριάδης ως βουλευτής για το ζήτημα των Σκοπίων από δημοσίευμα του in.gr

Ο κ.Γεωργιάδης είχε προσχωρήσει στη Δράση και είχε εμπλακεί επίσης από το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και σε άλλα συζητήσιμα θέματα.(δείτε εδώ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ