Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ετοίμασε βαλίτσες: Οι 12 πιο οικονομικοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείς

Στην παρακάτω λίστα θα γνωρίσετε 12 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, των οποίων η φυσική ομορφιά συνδυάζεται και με έναν οικονομικό τρόπο ζωής, από τη διαμονή μέχρι τη διασκέδαση. Φύγαμε!

1. Avarua, Νήσοι Cook

Πού ακριβώς: Οι Νήσοι Κουκ ανήκουν στη Νέα Ζηλανδία, αλλά βρίσκονται 2.008 μίλια βορειοανατολικά του Νότιου Ειρηνικού. Avarua είναι η πρωτεύουσα του νησού της Rarotonga.

Γιατί εδώ: Για τις τροπικές παραλίες, αλλά και το μέσο ενοίκιο που είναι 130 δολάρια το μήνα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Οι κάτοικοι είναι κυρίως ιθαγενείς της Πολυνησίας, ενώ η τουριστική κίνηση είναι ήπια.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Να δείτε φάλαινες, να κάνετε πεζοπορία, και κολύμβηση.

Πιθανά μειονεκτήματα: Οι ξένοι δεν μπορούν να αγοράσουν ακίνητο στο νησί. Αλλά μπορούν να το μισθώσουν για 60 χρόνια.

2. Český Krumlov, Δημοκρατία της Τσεχίας

Πού ακριβώς: Στην Τσεχική Δημοκρατία.

Γιατί εδώ: Υπάρχει ένα τεράστιο κάστρο, λιθόστρωτα δρομάκια, καθώς και μια συνολική μεσαιωνική αίσθηση, η οποία απογειώνεται με το Φεστιβάλ Five-Petalled Rose. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος θα σας κοστίσει 13 € ημερησίως.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Είναι μια μικρή πόλη, ως επί το πλείστον γεμάτη με Τσέχους, με καταβολές που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Ράφτινγκ στον ποταμό Μολδάβα.

Πιθανά μειονεκτήματα: Να προσπαθήσετε να μιλήσετε τσέχικα.

3. Koh Tonsay, Καμπότζη

Πού ακριβώς: Είναι ένα μικρό νησί στη νότια Καμπότζη.

Γιατί εδώ: Μπορείτε να μείνετε σε ένα παραθαλάσσιο μπανγκαλόου για έξι δολάρια τη μέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε: Αυτό το νησί είναι ακατοίκητο, ως επί το πλείστον, εκτός από μερικούς αλιείς και τις οικογένειές τους.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία ή να εξερευνήσετε τις σπηλιές! Ή επίσης να πάτε στην αγορά των θαλασσινών και να ζητήσετε να μαγειρέψουν μπροστά σας ένα καβούρι για πέντε δολάρια.

Πιθανά μειονεκτήματα: Η παραλία γεμίζει κατά καιρούς από σκυλιά.

4. Guanajuato, Μεξικό

Πού ακριβώς: Στη μέση του Μεξικού.

Γιατί εδώ: Είναι μια άνετη και πνευματική πόλη. Επιπλέον, μπορείτε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα για περίπου 6 δολάρια την ημέρα, ενώ το συνολικό κόστος για σινεμά και μπύρα είναι $ 3!

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Υπάρχουν πολλές μούμιες. Σοβαρά. Υπήρχε μια επιδημία χολέρας στα μέσα του 18ου αιώνα και έτσι πολλοί πέθαναν. Επιβλήθηκε ένας φόρος ταφής, αλλά επειδή πολλοί δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά, κάποια πτώματα κατέληξαν…φυσικές μούμιες.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Πηγαίνετε να δείτε τις μούμιες. Διεξάγεται επίσης ένα διάσημο φεστιβάλ τεχνών, το Cervantinο.

Πιθανά μειονεκτήμαατα: Σίγουρα οι μούμιες.

5. Pearl Islands, Παναμάς

Πού ακριβώς: Πρόκειται για μια ομάδα νησιών, περίπου 20 μίλια ανατολικά του Παναμά στον Κόλπο του Μεξικού.

Γιατί εδώ: Επειδή τα περισσότερα από αυτά είναι ακατοίκητα, θα μπορούσατε να μένετε κάπου χωρίς καθόλου ενοίκιο, ή να νοικιάσετε κάτι κοντά στην παραλία για 10 δολάρια την ημέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Μέχρι τη δεκαετία του ’70, οι μόνοι άνθρωποι που έζησαν εδώ ήταν πειρατές.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε στην κατοχή της το “La Peregrina”, ένα μαργαριτάρι 30 καρατίων, που βρέθηκε εδώ. Έτσι, μπορείτε να εμπορεύεστε μαργαριτάρια!

Πιθανά μειονεκτήματα: Έχουν γυριστεί τρείς κύκλοι του Survivor εδώ. Ίσως γυριστεί κι άλλος.

6. Agonda Beach in Goa, India

Πού ακριβώς: Στη νοτιότερη ακτή της Γκόα, ένα κράτος στη δυτική ακτή της Ινδίας.

Γιατί εδώ: Μπορείτε να κάνετε βόλτα με έναν ελέφαντα στην παραλία, να πάρετε ένα μπουκάλι κρασί για $ 0.44, να κουρευτείτε για 0,60 δολάρια, και να νοικιάστε μια καλύβα στην παραλία για 4 δολάρια την ημέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Είναι σχετικά ακατοίκητη περιοχή. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο κομμάτι της Γκόα, που είναι και το πλουσιότερο κράτος της Ινδίας, η παραλία Agonda είναι σχετικά ελεύθερη από τις…συνέπειες των τουριστών όπως π.χ. τα πλαστικά γυαλιά ηλίου και τα σκουπίδια!

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Πέρα από την παραλία, δεν υπάρχουν πολλά. Ίσως, όπως είπαμε, να κουρευτείτε, ή να κάνετε γιόγκα!

Πιθανά μειονεκτήματα: Υπάρχουν αρκετοί που…ψάχνονται γενικώς (φανταστείτε κάτι σαν ξεπεσμένοι χίπιδες) που ίσως σας ρωτήσουν αν μπορείτε να τους δώσετε μετρητά.

7. Veliko Tarnovo, Βουλγαρία

Πού ακριβώς: Στη βόρεια Βουλγαρία, στην κοιλάδα του ποταμού Βέλικο Τάρνοβο.

Γιατί εδώ: Η πρώην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, λόγω του οικισμού που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. Εδώ η μπύρα κοστίζει μόλις 0,80 δολάρια.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Ο πληθυσμός της είναι περίπου 200.000 κάτοικοι.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Το μέσο ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα είναι 6 δολάρια την ημέρα.

Πιθανά μειονεκτήματα: Τα πολλά ερείπια της παλιάς πόλης καθώς και οι αρχαίες εκκλησίες δεν τηρούν αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας.

8. Ho Coc Beach, Βιετνάμ

Πού ακριβώς: Στη νοτιοανατολική ακτή του Βιετνάμ.

Γιατί εδώ: Γιατί μπορείτε να περιηγηθείτε σε 11.000 εκτάρια τροπικού δάσους, ή να πάτε για ψαροντούφεκο σε τροπικούς ύφαλους. Το μέσο κόστος ενοικίου είναι 6 δολάρια την ημέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Είναι μια πολύ μικρή κοινότητα με ντόπιους των οποίων οι σχέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλεγγύη.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Πηγαίνετε στα λουτρά Binh Chau Hot Springs, όπου πολλές λίμνες και πηγές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία θα σας χαρίσουν ώρες ατέλειωτης χαλάρωσης και ευεξίας.

Πιθανά μειονεκτήμτα: Πολλοί άνθρωποι στα γκρουπ των ξεναγήσεων επιμένουν άστοχα να λένε «Καλημέρα, Βιετνάμ» ή “Λατρεύω τη μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί.”

9. Hainan Island, Κίνα

Πού ακριβώς: Στα νότια της Κίνας.

Γιατί εδώ: Αποκαλείται συχνά ως η Χαβάη της Ανατολής. Και, για να ενθαρρύνει τους τουρίστες, η Κίνα έχει καθιερώσει μια αφορολόγητη πολιτική για το νησί. Ένας ξένος μπορεί να δαπανήσει μόνο 770 δολάρια σε ένα χρόνο, και το ενοίκιο είναι 10 δολάρια την ημέρα!

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Ενώ αυτό το τροπικό νησί έχει αγνοηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα γνωρίζει τουριστική ανάπτυξη.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Στην κοντινή πόλη της Sanya, διεξάγονται κάθε χρόνο αγώνες με βάρκες.

Πιθανά μειονεκτήματα: Οι Morgan Stanley και Agile έχουν αγοράσει μια παραλία και έχτισαν τρία γήπεδα γκολφ. Από το σημείο λοιπόν που ήταν παντελώς άγνωστος προορισμός ίσως εξελιχθεί σε υπερ του δέοντος τουριστικός.

10. Ksamil Beach, Αλβανία

Πού ακριβώς: Στη νότια άκρη της Αλβανίας, στην Αδριατική Θάλασσα.

Γιατί εδώ: Ksamil είναι μια μικρή πόλη και μέρος του Εθνικού Πάρκου Butrint. Πόσο φθηνή είναι; Μπορεί να μην είναι Βουλγαρία (η μπύρα εδώ κοστίζει κατά μέσο όρο 90 σεντ), αλλά το κόστος για να νοικιάσετε μια γκαρσονιέρα είναι περίπου 4 δολάρια την ημέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Περίπου 2.000 (πολύ τυχεροί) Αλβανοί ζουν εδώ.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Δοκιμάστε θαλασσινά σε ένα καφέ (ένα γεύμα κοστίζει περίπου έξι δολάρια σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας και υπάρχουν 30 ποικιλίες από νόστιμα ψάρια στην Αδριατική), πιείτε φτηνό κρασί (περίπου έξι δολάρια το μπουκάλι), και νοικιάστε μια βάρκα!

Πιθανά μεινοεκτήματα: Δεν βρήκαμε κανένα χαρακτηριστικό μειονέκτημα!

11. Iquitos, Περού

Πού ακριβώς: Στο βορειοανατολικό Περού.

Γιατί εδώ: Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στις όχθες του ποταμού. Ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο κοστίζει 13 δολάρια. Το μέσο κόστος για μια γκαρσονιέρα είναι 6,50 δολάρια την ημέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Ένα μίγμα από ιθαγενείς του Αμαζονίου και πρόσφατα εγκατεστημένοι μετανάστες ζουν εδώ.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Εξερεύνηση της άγριας ζωής: γιγάντιες βίδρες, κοκκινοπρόσωποι πίθηκοι Uakari και πολλά άλλα σπάνια είδη.

Πιθανά μειονεκτήματα: Οι καρχαρίες bull κολυμπούν στις παραλίες του Αμαζονίου…

12. Las Trancas, Χιλή

Πού ακριβώς: στη νότια Χιλή.

Γιατί εδώ: Αυτή η περιοχή είναι οικονομική, αλλά και κοντά σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Νότιας Αμερικής. Μπορείτε να κάνετε σκι όλο το χειμώνα με κόστος 10 δολάρια την ημέρα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Οι πλούσιοι ζουν στο βουνό και οι πολύ ρουστίκ τύποι ζουν στην κοιλάδα.

Τι μπορείτε να κάνετε εκεί: Snowboard, πεζοπορία, και σκι. Υπάρχουν επίσης και πολλά υδρομασάζ (σχεδόν κάθε ενοικιαζόμενο δωμάτιο έχει ένα) τα οποία (κατά πάσα πιθανότητα) χρειάζονται συντήρηση!

Πιθανά μειονεκτήματα: Δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες …

travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος κι η Νεφέλη, έρχονται όλο και πιο κοντά

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Στην Αρσινόη ο Σωτήρης δίνει εντολή ξεκάθαρη στον Διοικητή: μόλις τους βρουν, θέλει να...