Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-0

Μετά τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης, ο Ηρακλής «κόλλησε» στο μηδέν απέναντι στον μαχητικό Πανθρακικό, ο οποίος πήρε βαθμό (0-0) στο Καυτανζόγλειο!

Ηρακλής και Πανθρακικός ήθελαν τους βαθμούς τους νίκης για διαφορετικούς λόγους, όμως βολεύτηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελικό 0-0. Το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο ήταν κακό με ελάχιστες φάσεις και χωρίς συγκινήσεις και στις δύο εστίες. Οι Θεσσαλονικείς με 18 βαθμούς έπιασαν στην 7η θέση τους Πλατανιά και Λεβαδειακό, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Με Περόνε και Χαντί
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης και Καρλίτος. Στη μεσαία γραμμή οι Ζαμπάζης και Ιντζόγλου. Στις πτέρυγες οι Χαντί και Περόνε, στον άξονα ο Περόνε και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος
Αλλαγές στην 11αδα
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσσης και Ποτουρίδης. Αμυντικά χαφ οι Ηλιάδης και Μεχία. Στις πτέρυγες οι Μπαϊκαρά και Χαβίτο στον άξονα ο Ροζέριο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιγκινί.

Φτωχό σε φάσεις και σε συγκινήσεις, ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και του Πανθρακικού. Η ομάδα της Κομοτηνής εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να “χτυπήσει” το παιχνίδι. Από τα πρώτα λεπτά πίεσε τους γηπεδούχους, έχοντας ψηλά την άμυνα της. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ από τα άκρα προσπάθησε να βγάλει επιθέσεις. Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να είναι στα χαμένα. Ο Παπαδόπουλος ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να κρατήσουν τις θέσεις τους χωρίς επιτυχία. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν στο επιθετικό κομμάτι ήταν ένα σουτ του Ροζέριο, στο 10′ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.

Αυτό το σκηνικό δεν κράτησε και πολύ μέχρι το πρώτο 20λεπτό. Στη συνέχεια η ομάδα του Πανθρακικού αγχώθηκε χωρίς να υπάρχει λόγος. Τα λάθη σε ατομικό επίπεδο ήταν πολλά τα οποία δεν στοίχησαν ακριβά. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Ηρακλής προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και στο 25′ είχαμε την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χαντί μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Καρασαλίδη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού όμως το σουτ πέρασε άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα μετά από λάθος απομάκρυνση του Αθανασιάδη η μπάλα πήγε πάνω στον Ρομάνο. Ο Βέλλιος δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, ενώ η μπάλα πήρε και ύψος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ελευθερόπουλος αντικατέστησε τον Ηλιάδη που δεν βοήθησε τον Πανθρακικό ανασταλτικά, αλλά και στην ανάπτυξη, περνώντας στο παιχνίδι τον Λαδάκη. Στη επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με φάση για τον Ηρακλή με τον συνήθη ύποπτο Απόστολο Βέλλιο. Στο 47′ ο έμπειρος επιθετικός είδε εκτός εστίας τον Αθανασιάδη και δοκίμασε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Ο Πανθρακικός απάντησε στο 51′ με τον Ποτουρίδη να κάνει τη συρτή σέντρα από αριστερά, ο Χαβίτο το πλασέ από δεξιά στην κίνηση, με τον Χουάντερσον να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ηρακλής σε μια οργανωμένη επίθεση από τα δεξιά με τον Μπουκουβάλα να βγάζει τη σέντρα με τον Ρομάνο να πιάνει την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Ηρακλής, όσο κυλούσε το παιχνίδι πατούσε καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας διαρκώς μέτρα προς την εστία του Αθανασιάδη. Όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνος καθώς έλειπε ο παίκτης που θα τροφοδοτούσε τους Βέλλιο και Περόνε που από τα πλάγια μετακόμισε στην περιοχή του Πανθρακικού.

Οι φιλοξενούμενοι μετά από ένα παθητικό παιχνίδι που είχαν για μισή περίπου ώρα στο τελευταίο τέταρτο αποφάσισαν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Ο Ελευθερόπουλος πέρασε στο παιχνίδι και τον Ίγκορ, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από πολύμηνο τραυματισμό, ζητώντας το γκολ της νίκης. Μέχρι και το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

| gazzetta.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ: Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Σίμο

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο του β κύκλου της σειράς Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA. Η απόφαση της Αμαλίας και του Σίμου να ζήσουν...