Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άσε το Detox και κάνε Pretox πριν τα Χριστούγεννα

Όταν πρόκειται για αποτοξίνωση, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να την ξεκινούν μετά την πρωτοχρονιά, επειδή έχουν καταναλώσει τόνους γαλοπούλας, μελαμακάρονων και κουραμπιέδων! Εάν όμως θέλεις να ξεφουσκώσεις μια ώρα αρχύτερα, να χάσεις βάρος πριν τα Χριστούγεννα και να αποκτήσεις ακόμη καλύτερη φυσική κατάσταση την καινούρια χρονιά κάνε Pretox από σήμερα κιόλας (από το Prepare + Detox)! Αυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν.

1 Κόψε τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Αυτό ίσως να σου φανεί το πιο δύσκολο σημείο της Pretox, ιδιαίτερα όταν τα γαλακτοκομικά αποτελούν βάση στη διατροφή σου. Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών, και κυρίως του αγελαδινού γάλακτος, προκαλεί υπερβολική δημιουργία βλέννας. Αυτή δρα ως τοξίνη στο σώμα και αποτελεί τον ιδανικό δρόμο γα ανάπτυξη βακτηριδίων με αποτέλεσμα το πεσμένο ανοσοποιητικό και την απώλεια ενέργειας. Μειώνοντας τα γαλακτοκομικά θα διαπιστώσεις ότι θα έχεις πολύ περισσότερη ενέργεια.

2 Πες «όχι» σε ψωμί και ζυμαρικά

Το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά είναι δύο από τις χειρότερες τροφές στην κατηγορία των υδατανθράκων. Αν το επιχείρημα εδώ είναι ότι γυμνάζεσαι ακολουθώντας μία αεροβική προπόνηση υψηλής έντασης και πιστεύεις ότι οι υδατάνθρακες σου είναι απαραίτητοι επειδή αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν τους μύες και το σώμα οι έρευνες λένε άλλα: το ψωμί και τα ζυμαρικά μπορεί να καίγονται κατά την άσκηση αλλά το σώμα δεν καίει το λίπος του εμποδίζοντας έτσι την αποτοξίνωσή σου.

Διάβασε Detox guide: 15 πράγματα που διώχνουν τις τοξίνες από το σώμα σου

3 Πιες νερό, νερό, νερό

Το τυπικό ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 55-65% νερό. Τα υγρά χρησιμοποιούνται για την αναζωογόνηση των οργάνων ενώ βοηθούν νεφρά και συκώτι να καθαρίσουν αποτελεσματικά τον οργανισμό και να αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες. Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο πιο αποτελεσματική κάνεις τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Θα διαπιστώσεις αλλαγή στα επίπεδα της φυσικής σου κατάστασης καθώς και της εμφάνισή σου. Όταν πρόκειται για αποτοξίνωση πριν από τα Χριστούγεννα, η αύξηση της πρόσληψης νερού είναι άκρως απαραίτητη.

Διάβασε Easy detox: Ποιες τροφές βοηθούν στην αποτοξίνωση;

4 Πάρε μαγνήσιο, χρώμιο και ginseng

Μήπως τα επινεφρίδιά σου είναι εξαντλημένα; Πώς θα το καταλάβεις: Ξυπνάς συχνά συνήθως δύο με τέσσερις το πρωί, δεν έχεις όρεξη να βγεις έξω, το πρόσωπό σου είναι χλωμό, έχεις εναλλαγές στη διάθεση και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σακχάρου, ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα με ξαφνικές λιγούρες και πεσμένη ενέργεια, κάνεις κατακράτηση υγρών και έχεις διακυμάνσεις στο βάρος. Το δέρμα σου είναι ξηρό ενώ οι πληγές δεν επουλώνονται γρήγορα, έχεις χαμηλή αρτηριακή πίεση, νιώθεις μυϊκούς πόνους, έχεις συχνά τυμπανισμό και μετεωρισμό. Εάν έχεις τρία – τέσσερα συμπτώματα από τα παραπάνω τότε θα χρειαστεί να προσθέσεις στη διατροφή σου μαγνήσιο, χρώμιο και ginseng.

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό μέταλλο για τη λειτουργία των επινεφριδίων και την ιδιότητά του να καλμάρει το νευρικό σύστημα. Θα το βρεις σε συμπληρώματα διατροφής ή στα αμύγδαλα, στο αβοκάντο, τα ψάρια, το άπαχο κόκκινο κρέας, το κεχρί, τα προιόντα ολικής αλέσεως, τη βρώμη.

Το χρώμιο ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βρίσκεται στο καστανό ρύζι, τα φασόλια, το κοτόπουλο, τα αυγά και τα μανιτάρια.

Το σιβηριανό ginseng ως βάμμα μπορεί επίσης δώσει ώθηση στην ενέργειά σου ρυθμίζοντας τη λειτουργία των επινεφριδίων.

5 Ξεκουράσου

Προσπάθησε να βρίσκεις λίγη χαλάρωση στην καθημερινότητά σου. Μην περιμένεις να ξεκουραστείς στις διακοπές των Χριστουγέννων ή το Σαββατοκύριακο. Κάνε κάτι κάθε μέρα που θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αδειάσεις τις σκέψεις σου, ακόμη κι αν αυτό είναι η απόλυτη σιωπή. Ο διαλογισμός, η κηπουρική, η ζωγραφική, το κολύμπι ή το περπάτημα είναι καλές ιδέες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ