Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Ούτε μας θέλει, ούτε τη θέλουμε

«Εμείς δεν παρέχουμε συναίνεση αλα καρτ, όταν συνεχίζεται το πάρτι στο Δημόσιο και καταστρέφεται η Παιδεία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Η κυβέρνηση ούτε μας θέλει ούτε τη θέλουμε. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει, υποτίθεται, συναίνεση όμως δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν ζητήσει συγγνώμη θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα», υπογράμμισε, ενώ με αφορμή την πρωτοβουλία του για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγώνέκανε λόγο για «θέατρο σκιών στο οποίο περισσεύει η υποκρισία». Κατηγόρησε μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι ο ίδιος δυναμίτισε τη συναίνεση και πως ο ίδιος προεκλογικά ήταν που καλλιέργησε τον απόλυτα διχαστικό λόγο.

Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ δεν θα γίνει το πολιτικό δεκανίκι της κυβέρνησης και ότι διαφωνεί με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό που δεν εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Όσον αφορά τις εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρείες, που θα υποδείξουν την ημερομηνία.

«Θα καθίσουμε όλοι οι υποψήφιοι σε ένα τραπέζι, θα μας υποδείξει η εταιρεία το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και από εκεί και πέρα θα προσαρμοστούμε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε και απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν βλέπει το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών και πρόσθεσε:

Η ΝΔ δεν θα πρέπει να ζητά εκλογές γιατί δεν αντέχει η χώρα και δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ