Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ειδοποιητήρια στέλνουν οι τράπεζες σε «κόκκινους» δανειολήπτες για ρυθμίσεις των οφειλών τους

Ειδοποιητήρια σε περισσότερους από 1 εκ. οφειλέτες δανείων με καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες, στέλνουν οι τράπεζες, προκειμένου να μπουν σε ρύθμιση των οφειλών τους. Σε διαφορετική περίπτωση, τα χρέη τους περνούν σε χέρια τρίτων.
Όσοι παραλάβουν τη σχετική επιστολή, καλούνται από τις τράπεζες να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και να αναγράψουν πλήρως τα οικονομικά τους στοιχεία.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι τράπεζες θα προτείνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια.
Μεταξύ αυτών, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμένει ο δανειολήπτης σε αυτό, καταβάλλοντας ενοίκιο!
Όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «μη συνεργάσιμοι» και να βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό.
Σε πρώτη φάση, τα ειδοποιητήρια στέλνονται σε όσους οι καθυστερούμενες οφειλές ξεπερνούν τις 90 μέρες. Αργότερα θα σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους έχουν μικρότερες καθυστερήσεις, ακόμα και ενός μήνα.
Τη συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει ο τροποποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, και αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.
Από την 1η Ιανουαρίου απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας για όσους δεν έχουν φροντίσει να μπουν σε ρύθμιση.
ert,gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – Spoiler: Η Χάιδω επιστρέφει μόνιμα στο σπίτι

Ανατρεπτικές αναμένονται ακόμη μία φορά οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του MEGA, Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Αναλυτικά όλα όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια αυτής της...