Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Ακέφαλη» είναι από χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 2010 και στα περισσότερα από πέντε χρόνια που έμεινε στο «τιμόνι» της πέτυχε να αλλάξει τα δεδομένα, πετυχαίνοντας μάλιστα το 2013 να κλείσει τη χρονιά με κέρδη, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων αλλά και η στάση της κυβέρνησης οδήγησαν στην αποχώρηση.

Προερχόμενος από τον χώρο της εκπαίδευσης και έχοντας διδάξει πάνω από 16 έτη σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ελλάδας, με ειδίκευση στη βελτιστοποίηση συστημάτων μεταφορών έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα που δεν ήταν άλλο από την εξυγίανση του ΟΣΕ, μία αποστολή την πέτυχε να φέρει εις πέρας. Πρόκειται για το μάνατζερ που έβαλε βαθιά το «μαχαίρι στο κόκκαλο» συγκρούστηκε «μετωπικά» με συνδικαλιστές, εργαζόμενους ακόμη και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, όταν αναγκάστηκε να περικόψει σημαντικό τμήμα των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα, ο κ. Ζηλιασκόπουλος ήταν αυτός που πέτυχε να κλείσει τη μεγάλη συμφωνία με την κινεζική Cosco, προκειμένου η Ελλάδα να εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό και εμπορευματικό κέντρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ – Spoiler: Η Βασιλική στην εξορία! Χάνει το μωρό της από τα βασανιστήρια

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ Ενώ αρχικά η μοίρα είχε φανεί καλή απέναντι στη Βασιλική, στα επόμενα επεισόδια θα της...