Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Οι 5 πιο διασκεδαστικοί τρόποι για να ξεφορτωθείς το λίπος (και να μην το καταλάβεις)

Η καύση του λίπους είναι μια καθημερινή προσπάθεια. Για να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου ενεργό θα πρέπει να τρως κάθε 2-3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγοντας τις σωστές τροφές και τη σωστή ποσότητα ενώ η άσκηση είναι απαραίτητη. Υπάρχουν όμως και άλλες δραστηριότητες όπως ο ύπνος, τα ψώνια και το σεξ που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος και να μην το πάρεις είδηση!

1. Κάνε σεξ

Χρειάζεσαι μια επιπλέον δικαιολογία για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το έταιρον; Δεν είναι μόνο καλή cardio άσκηση για την υγεία της καρδιάς σου αλλά μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά έδειξε ότι 25 λεπτά σεξ καίει περίπου 3,1 θερμίδες ανά λεπτό για τις γυναίκες και 4,2 λεπτό για τους άνδρες. Αν μάλιστα θέλεις να ενισχύσεις την απόλαυση και την ευχαρίστηση κάνε κάποια άσκηση Kegel κατά τη διάρκεια του σεξ (φαντάσου τον κόλπο σου να λειτουργεί σαν ασανσέρ. Από το ισόγειο χαλαρός και σταδιακά ανεβαίνει επίπεδα κρατώντας τον στο τελευταίο για λίγα δευτερόλεπτα). Διάβασε ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή.

2. Βγες με παρέα

Αντί να κανονίσετε να πάτε για μπύρες με τους φίλους σου ρίεξ την ιδέα στο τραπέζι: να πάτε για πεζοπορία στον Υμηττό για παράδειγμα. Μπορεί να μη τους φαίνεται τόσο διασκεδαστικό όσο οι μπύρες αλλά αν θέλουν να σε στηρίξουν στην καύση λίπους σαν φίλοι θα έρθουν. Άλλη ιδέα: κάντε ποδήλατο. Σκέψου ότι 45 λεπτά ποδήλατο σε μέτρια ένταση καίει περίπου 300 θερμίδες. Αν ούτε κι αυτό δεν τους συγκινεί τότε μια καλή ιδέα είναι να πιεις αρκετό νερό προτού συναντήσεις τους φίλους σου στην ταβέρνα κάτι που θα σε αποτρέψει από την υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού.

3. Ψώνισε

Εντάξει, αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την πιστωτική σου κάρτα, αλλά το να περπατάς στην Ερμού και το Κολωνάκι κάνει καλό στο σώμα σου. Μάλιστα αν μεταφέρεις και τσάντες με ψώνια για 90 λεπτά καις περισσότερες από 250 θερμίδες. Αυτό που πρέπει να έχεις μαζί σου είναι ένα σακουλάκι με λίγους ξηρούς καρπούς ώστε όταν πεινάσεις να μην σταματήσεις να πάρεις τυρόπιτα ή άλλα σφολιατοειδή παρασκευάσματα που είναι από τις πιο λιπαρές θερμιδικές βόμβες.

4 Πήγαινε για ύπνο

Αυτό είναι το πιο ξεκούραστο tip για δίαιτα (και μας αρέσει). Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι όταν κοιμάσαι λιγότερο, το σώμα σου καίει θερμίδες σε ένα πολύ βραδύτερο ρυθμό για να διατηρήσει την ενέργειά του. Στην πραγματικότητα, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κάψει πιο εύκολα 2000 θερμίδες σε μια εβδομάδα περίπου με το να κοιμάται χωρίς διακοπές και για 8 ώρες κάθε βράδυ. Ο ύπνος μπορεί να παρεμποδίσει τις προσπάθειες για απώλεις λίπους ή να σε ωθήσει να κάνεις κακές επιλογές τροφών, εστιάζοντας στα γλυκά και σε γεμάτα καφεΐνη σνακ για να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια. Στόχος σου είναι να κοιμάσαι επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ και τουλάχιστον 10-15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν μπορείς να κοιμηθείς; 7 τρόποι να κοιμηθείς σαν πουλάκι απόψε!


5 Βοήθησε έναν φίλο

Την επόμενη φορά που οι φίλοι σου θα σου ζητήσουν τη βοήθειά σου για να μετακομίσουν ή να ανακαινίσουν το σπίτι τους μην αρνηθείς. Είναι μια τέλεια ευκαιρία να κάψεις λίπος, ενώ βοηθάς κι έναν φίλο που έχει ανάγκη. Αν σηκώσεις και μεταφέρεις αντικείμενα για 20 λεπτά θα χάσεις τουλάχιστον 100 θερμίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ