Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανθρακικού στην Τούμπα και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο «Δικέφαλος» παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μία προσπάθεια του Τούντορ να δώσει ανάσες στους επιβαρυμένους ποδοσφαιριστές του και ευκαιρίες σε όσους μέχρι τώρα είχαν λιγοστό χρόνο συμμετοχής.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να έχει από την αρχή του αγώνα κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι, ωστόσο ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αναλώθηκε σε πολλά λάθη, κάτι που σε συνδυασμό με την αντίστοιχη συμπεριφορά των παικτών του Πανθρακικού είχε ως αποτέλεσμα ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Για τους «ασπρόμαυρους» ο μοναδικός τρόπος να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Πασχαλάκη ήταν οι ατομικές εμπνεύσεις ποδοσφαιριστών, καθώς ήταν αρκετά εμφανές το πρόβλημα ομοιογένειας, λόγω των νέων προσώπων που βρέθηκαν στην ενδεκάδα.

Ο Ζάιρο ήταν ο πιο ζωηρός και δημιουργικός παίκτης του ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, μπαίνοντας στο 31ο λεπτό με όμορφη ατομική ενέργεια στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού από τα αριστερά, ωστόσο το σουτ του από πολύ πλάγια θέση εξουδετερώθηκε.

Στο 39’ και πάλι ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού μετά από σέντρα του Κοροβέση, ωστόσο ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων τον πρόλαβε.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να φαινόταν πιο κινητικός από τον αντίπαλο του, τον οποίο είχε κλείσει για αρκετά λεπτά στα καρέ του, ωστόσο τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο την έχασε ο Πανθρακικός.

Στο 43’ ο Μπαϊκαρά βρήκε με παράλληλη σέντρα από τα δεξιά τον Ροτζέριο κι εκείνος με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς δεν είχε υπολογίσει στον εξαιρετικό Γλύκο, ο οποίος με ενστικτώδη επέμβαση κράτησε όρθιο τον «Δικέφαλο».

Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Τούμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μετά την είσοδο των Ροντρίγκεζ και Μακ βελτίωσε κατά πολύ την αγωνιστική του εικόνα και προσπάθησε με πολύ πιο αποφασιστικό τρόπο να πάρει τη νίκη.

Στο 65′ ο Πέλκας έχασε εξ’ επαφής τεράστια ευκαιρία, στο 66′ ο Πασχαλάκης απομάκρυνε το εντυπωσιακό σουτ του Γκολάσα και ένα λεπτό αργότερα ούτε ο Μακ μπόρεσε να δώσει προβάσιμα στην ομάδα του Τούντορ.

Στο 72′ ο Πέλκας μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μακ, εκείνος με το πλασέ του σημάδεψε το δοκάρι, ωστόσο ο Πέλκας στην επαναφορά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Ο “Δικέφαλος” προσπάθησε να… καθαρίσει το παιχνίδι, ωστόσο στο 76 ο Αθανασιάδης και στο 77 ο Ζάιρο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0.

Στο 86ο λεπτό ο Πασχαλάκης απομάκρυνε με αστάθεια το σουτ του Γκολάσα και ο Μακ σε συγχώρησε το λάθος του πορτιέρο του Πανθρακικού, σουτάροντας και σκοράροντας το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι “ασπρόμαυροι” κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική νίκη στην πρεμιέρα της παρουσίας τους στο Κύπελλο Ελλάδας και πλέον κοιτούν την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (15:00), με τον Τούντορ να έχει ενεργοποιήσει σήμερα και κάποιους παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, βγάζοντας σημαντικά συμπεράσματα για το ρόστερ του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...