Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ 76-61

Ο Ολυμπιακός έκανε το ξέσπασμά του στην τρίτη περίοδο, απέκτησε διαφορά ασφαλείας μέσα από την άμυνα και νίκησε 76-61 την Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο. Κορυφαίοι οι Λοτζέσκι, Γιανγκ και Πρίντεζης.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό και φάνηκε από τη στιγμή που η Τσεντεβίτα δεν τρόμαξε από την “ερυθρόλευκη” ορμή στο ξεκίνημα. Μετά το 12-12 ο Παπαπέτρου και ο Σπανούλης έστειλαν την ελληνική ομάδα στο +6 (19-13), διαφορά όμως που καλύφθηκε πολύ γρήγορα. Παρόλο που έπαιζαν με ψηλά σχήματα οι Κροάτες είχαν καλό τρανζίσιον γκέιμ και έβρισκαν σκορ κάθε φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Το τρίποντο του Μάντζαρη έφερε το 31-24, πριν από 11-2 της Τσεντεβίτα και 35-33, σ’ ένα διάστημα που και τα σουτ απ’ έξω ήταν άστοχα και η άμυνα ευάλωτη. Ούτε η δύναμη του Γιανγκ βοήθησε τον Ολυμπιακό να ορίσει τη μοίρα του αγώνα, δεδομένου ότι οι Πούλεν – Τζέιμς έκαναν ζημιά με μακρινά σουτ, με αποτέλεσμα μέχρι το 47-43 των φιλοξενούμενων.

Οι “ερυθρόλευκοι” έψαχναν από κάπου να πιαστούν και η άμυνα αποτέλεσε ισχυρό αντίβαρο. Μολονότι χρειάστηκε να βγει ο κουρασμένος Γιανγκ, το δίδυμο Τσαϊρέλη-Αγραβάνη στη ρακέτα έκανε τρομερή δουλειά στις βοήθειες, ο Λοτζέσκι μπήκε στην εξίσωση και φάση-φάση ήρθε το 60-48 του 31′ με επιμέρους 17-1.

Ζητούμενο έκτοτε ήταν η διαχείριση της διαφοράς. Κάτι που αποδείχθηκε σχετικά εύκολο δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει το ρυθμό τους και επί της ουσίας είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Ο Πρίντεζης έκανε πρώτα το 69-57 και κατόπιν το 73-59, σφραγίζοντας την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.
Ο άνθρωπος του αγώνα

Με βάση την στατιστική ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ ή ο Γιώργος Πρίντεζης. Μόνο που τη διαφορά στο παιχνίδι έκανε ο Ματ Λοτζέσκι. Στη μία πλευρά του παρκέ έπαιζε άμυνα που τσάκιζε και στην άλλη πλευρά ευστοχούσε στα τρίποντα που δεν έβαζαν οι συμπαίκτες του. Τέλειωσε το ματς με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας σε νταμπλ-νταμπ.
Το φύλλο αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σκόπελο γιατί μπόρεσε μέσα από την άμυνά του να βρει ρυθμό στην επίθεση. Σταμάτησε το inside game της Τσεντεβίτα, η προσωπική άμυνα με τον Αγραβάνη στο “5” δούλεψε στην εντέλεια και αφού οδήγησε τους Κροάτες σε λάθη, ήταν εύκολο κατόπιν να βρει σκορ και να ελέγξει το ματς. Παρά το άγχος των νέων ν’ αποδείξουν πράγματα, όπως φερ’ ειπείν του Στρόμπερι, ο Γιανγκ βοήθησε πολύ σ’ ένα ματς που δεν είχε στηρίγματα. Τη διαφορά ωστόσο έκαναν οι παλιοί, αυτοί που θα “καθαρίζουν” μέχρι οι καινούριοι συμπαίκτες τους κερδίσουν αυτοπεποίθηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61

Ολυμπιακός: Γιανγκ 16(6ρ), Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5(1τρ, 7ασ), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Πρίντεζης 20(9/11δ, 8ρ), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11(3/4τρ), Χάκετ, Λοτζέσκι 14(3/5τρ, 10ρ)

Τσεντεβίτα: Πούλεν 18(4/10τρ), Γουάιτ 8, Ζούμπτσιτς 16(1τρ, 6ρ), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 10, Μάζαλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς
contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ