Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Κλείνουν» οι εφορίες για τους πολίτες: Ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές

Δραστικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στις σχέσεις του πολίτη με την εφορία, σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε το «κλείσιμο» των ΔΟΥ για τις πολίτες.

Αναλυτικά, οι συναλλαγές θα γίνονται από το 2016 μόνον ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως.

Ηλεκτρονικά θα γίνεται και η έκδοση και διαβίβαση εγγράφων που προβλέπεται μεν ήδη στο Μνημόνιο (από το 2013) αλλά δεν έχει εφαρμοστεί και έτσι το υπουργείο Οικονομικών σπατάλησε 11,5 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να τα είχε εξοικονομήσει.

Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εξοικονομήσει περίπου 6.000 υπαλλήλους που σήμερα απασχολούνται στις συναλλαγές με το κοινό ΔΟΥ, ώστε να αξοποιηθούν στους ελέγχους. Ο αριθμός των ΔΟΥ θα καταργηθεί και οι πολίτες θα επικοινωνούν για τα θέματά τους μέσω ίντερνετ.

Στόχος του μέτρου είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαφθοράς που αναπτύσσεται μέσα από την άμεση επαφή μεταξύ πολίτη και δημοσίου υπαλλήλου αλλά και να «απελευθερωθεί» ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν εκ των έσω τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.

Αν απαιτείται φυσική παρουσία και επαφή με τους εφόρους, θα κλείνεται τηλεφωνικά ραντεβού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MAESTRO Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 (VIDEO)

Δείτε το πρώτο επεισόδιο του β΄ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς MAESTRO που βλέπουμε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 Η δολοφονία του Χαράλαμπου έχει αναστατώσει όλο το νησί και...