Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι!!! Αφήνοντας κατά μέρος τους λεονταρισμούς η κυβέρνηση σε πλήρη σύμπνοια της αντιπολίτευσης προχωρά το «μεταρρυθμιστικό» ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το οποίο –οπωσδήποτε- θα βγούμε από την κρίση.

Συγκεκριμένα το ασφαλιστικό εξυγιαίνεται και μπαίνει τάξη στις σκανδαλώδεις συνταξιοδοτήσεις που λάμβαναν μέχρι πρότινος τα κομματοσκ… -συγγνώμη οι ασφαλισμένοι ήθελα να πω. Έτσι αντί τις «πρόωρες» συνταξιοδοτήσεις και τις ρουσφετολογικές αναπηρικές, τώρα θεσπίζεται η «εθνική σύνταξη» που θα δίνεται αδιακρίτως στους Έλληνες πολίτες μόλις κλείσουν τα … 93 χρόνια ζωής! Εναλλακτικά θα μπορούν να λαμβάνουν πρωθύστερα τη σύνταξή τους όσοι έχουν κλείσει 75 ασφαλιστικά χρόνια πράγμα απολύτως εύλογο για μια σύγχρονη «Ευρωπαϊκή» χώρα!

Επιπλέον, βρέθηκε το ισοδύναμο του μοσχαρίσιου κιμά και των φροντιστηρίων, αφού και τα δύο (μοσχαρίσιος και μαθητές) θα μείνουν στο 13% και θα επιβληθεί στο σαλάμι αέρος επιπλέον φόρος 10%, ενώ θα επιβαρυνθούν και οι σερβιέτες με «φτερά» άλλο 10%, ώστε να αποφευχθεί η ένταξη του χοιρινού κιμά στη μεγάλη φορολογική κλίμακα!

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων επιβάλλεται –κατόπιν απαίτησης των «εταίρων»- ένα έκτακτο τέλος ίσο με το 50% της αντικειμενικής αξίας του κάθε ακινήτου και εξομολόγηση στην ενορία του ιδιοκτήτη που να δηλώνει τη μετάνοια για το αμάρτημα της ιδιοκτησίας που αλλοτριώνει χρηστές συνειδήσεις και ωθεί τους Πανέλληνες σε ιδιοτελείς σκέψεις αυθαίρετου και αθέμιτου πλουτισμού.

Για τους κατόχους αυτοκινήτων ή δικύκλων μπορούν να περνούν από ΚΤΕΟ μία φορά το μήνα απαραιτήτως, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται σε 12 ισόποσες δόσεις των 200 ευρώ εκάστη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η γέφυρα Απομαρμά (!!!) στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου- Μεσαράς την προσεχή τριακονταετία και να μην έχουμε καθυστέρηση πέραν των 75 χρόνων που το «μεγαλεπήβολο» έργο είναι υπό κατασκευή!

Τέλος οι «μεταρρυθμίσεις» θα ολοκληρωθούν με την ιδιωτικοποίηση του Λευκού Πύργου και του Αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου, τα οποία θα «αξιοποιηθούν» ως σταθμοί φόρτωσης της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» που μετά τα προβλήματα που έχει στις Σκουριές θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας!

Το πρόγραμμα ήδη φαίνεται να αποδίδει καρπούς αν κρίνω απ’ τους σκουπιδοτενεκέδες της γειτονιάς και τα παγκάκια του παρακείμενου πάρκου!

Υποκλινόμαστε στου τεχνοκράτες Ευρωπαίους αξιωματούχους και τα τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας που προχωρούν την «αξιολόγηση» και προχωρούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Γιατί παρέμεινε για 5 ώρες στο δρόμο η σορός της – Τι απαντά ιατροδικαστής

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Σάλος προκλήθηκε μετά τις πληροφορίες ότι ο ιατροδικαστής άργησε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας στο Μενίδι για...