Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ 0-0

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στο ντεμπούτο του ως τεχνικός του Πανθρακικού, παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, χρησιμοποίησε τον Γιώργο Νικόλτση στην κορυφή λόγω ανετοιμότητας του Ίγκορ ντε Σόουζα και έδωσε εντολή στον Ροζέριο Μάρτινς να αποτελεί το συνδετικό κρίκο στο χώρο του κέντρου μεταξύ του Αλφρέδο Μεχία και του Νικολά Ντιγκινί.

Ο Θαλής Θεοδωρίδης, από την πλευρά του, ζητούσε από τα μπακ της Καλλονής (Κρίστοφ Κρολ-Σάββας Τσαμπούρης) να βρίσκονται κοντά στα εξτρέμ και από τους Κενάν Μπαργκάν-Γιώργο Μανούσο να εναλάσσονται (ο επιθετικός να κινείται και αριστερά, ο μεσοεπιθετικός να προωθείται)

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά στο ματς, έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Δημήτρη Χασομέρη (στο 2ο λεπτό πλάσαρε άουτ) και Χαβίτο(στο 5ο λεπτό σούταρε, ο Άντριου Χογκ απέκρουσε σε κόρνερ), αλλά στη συνέχεια -σταδιακά- ο ρυθμός έπεφτε απελπιστικά.

Η Καλλονή δεν δημιούργησε ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, ενώ η μοναδική κλασική ευκαιρία προήλθε από τραγικό λάθος τουΣοφιάν Σερφά, ο οποίος εκτέλεσε απρόσεκτα ένα φάουλ, ο Μανούσος έγινε αποδέκτης της μπάλας, την έδωσε στον Εμιλιάνο Ελλακόπουλο, εκείνος σούταρε κι ο Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Φώτη Γεωργίου και Μπαργκάν να αλλάζουν πλευρές (ο πρώτος πήγε αριστερά, ο δεύτερος δεξιά), τη στιγμή που ο Πανθρακικός προσπαθούσε -ανεπιτυχώς- να αυξήσει τις επισκέψεις του στα αντίπαλα καρέ.

Ο Θεοδωρίδης αντικατέστησε τον Ελλακόπουλο με τον Βιτόρ Σαμπά και τον Μπαργκάν με τον Ραούλ Γιορέντε, ο οποίος είχε ρόλο αριστερό χαφ, ενώ ο Ελευθερόπουλος αξίωσε ταχύτητα με την είσοδο του Βάλτερ αντί του Νικόλτση (έπαιξε αριστερά και ο Χασομέρης προωθήθηκε στην κορυφή).

Τελικά, το δεύτερο 45λεπτο αποδείχθηκε πιο ανιαρό από το πρώτο, όπως φανερώνει και το γεγονός ότι στο ημίωρο η μοναδική φορά που απειλήθηκε κάποια εστία ήταν στο 52ο λεπτό με την κεφαλιά του Τσαμπούρη προς τα πίσω (παραλίγο αυτογκόλ).

Το φάουλ του Ντιγκινί στο 87ο λεπτό πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Καλλονής και κάπου εκεί στέρεψαν οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού καλές στιγμές της αναμέτρησης.
MVP

Ο Ανέστης Αναστασιάδης. Ανέκοψε πολλές επιθετικές προσπάθειες του Πανθρακικού, κυρίως από… αέρος.
Αδύναμος κρίκος

Μετά από ένα τέτοιο ματς θα ήταν άδικο να στοχοποιηθεί ένας παίκτης. Το θέαμα ήταν κάκιστο…
Σχόλιο

Αμφότερες οι ομάδες αγνοούσαν τη νίκη και ήταν βυθισμένες στην ουρά (ο Πανθρακικός στην τελευταία θέση, η Καλλονή στην προτελευταία). Η λογική έλεγε ότι θα τα έδιναν όλα για τη νίκη, αντ’ αυτού όμως, με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο που ο Πανθρακικός προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, το μάτι τους δεν γυάλιζε. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν δέχθηκε γκολ για πρώτη φορά, αλλά ούτε έβαλε και, βέβαια, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει ουκ ολίγα πράγματα να διορθώσει. Ομοίως και ο Θαλής Θεοδωρίδης, ο οποίος όμως δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια…

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς (83′ Σέτι), Χαβίτο, Νικόλτσης (66′ Βάλτερ), Χασομέρης.

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Κρολ, Γεωργίου, Μανούσος (83′ Μπουρούς), Ελλακόπουλος (62′ Σαμπά), Μπαργκάν (68′ Γιορέντε).

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ