Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ρετρό -ποδηλατικό- στιλ

Ο Μάνος Ανδρέου δημιουργεί χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ για ποδηλάτες πόλης

Πολλά χρόνια στον χώρο της μόδας, πολλά χρόνια πάνω σε ποδήλατο. Αυτές τις δύο εμπειρίες του αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να συνδυάσει ο Μάνος Ανδρέου δημιουργώντας τη σειρά “Three legs and a model”. Από κατασκευαστής θεατρικών κοστουμιών σε κατασκευαστής χειροποίητων αξεσουάρ για ποδηλάτες, η απόσταση τελικά δεν αποδείχθηκε και πολύ μεγάλη για τον Μάνο.

Η εμπειρία του σε πολλούς οίκους μόδας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και η αγάπη του για το ρετρό design που κληρονόμησε από τον παππού του έκαναν τον ίδιο και τα προϊόντα του να ξεχωρίσουν αμέσως. Κλασικό στιλ, λειτουργική προσέγγιση και πρωτότυπα σχέδια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς που απευθύνεται περισσότερο στον ποδηλάτη και όχι στο ποδήλατο αυτό καθέ αυτό. Για αυτό το λόγο άλλωστε και οι τσάντες, που είναι το σήμα-κατατεθέν του, είναι κομψές και μπορεί κάποιος να τις κρατήσει άνετα όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτό που στο εξωτερικό χαρακτηρίζεται off the bike χρήση και έχει ιδιαίτερη πέραση εδώ και χρόνια, ο Μάνος προσπαθεί να το φέρει σε εργαλειοθήκες, backpack, δερμάτινους λασποτίρες για τα φτερά, ρεφλέκτορες, αλλά και σχάρες και κουκούλες και τσάντες για σπαστά ποδήλατα.

Όλα αυτά χειροποίητα, σχεδιασμένα και ραμμένα από τον ίδιο με δέρματα και υφάσματα ελληνικά. Ο Μάνος δουλεύει από το σπίτι σε ένα μικρό στούντιο που έχει φτιάξει μόνος του και εκεί κάνει τα πατρόν, το κόψιμο αλλά παραδίδει και μαθήματα… ραπτικής. Αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι τα προϊόντα του να είναι ανθεκτικά, γι αυτό και χρησιμοποιεί υλικά που αντέχουν. Μπορεί να σχεδιάζει κυρίως για ποδηλάτες πόλης αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα αξεσουάρ για πιο σκληρή χρήση. Και φυσικά να μπορεί να τα κρατήσει κάποιος, είτε οδηγεί κλασικό ποδήλατο είτε κάτι πιο αγωνιστικό. Ακόμα και για κούριερ-ποδηλάτες, έχει προνοήσει να χρησιμοποιεί πιο ελαφριά υφάσματα.

Οσο για το ιδιαίτερο όνομα “Three Lags and a Μodel”, ο Μάνος το εμπνεύστηκε από τα δύο του σκυλιά. Ο ένας του σκύλος έχει τρία πόδια και ο άλλος είναι καθαρόαιμος και όμορφος γι’ αυτό και model. Και τα δύο τα υπεραγαπάει και τα παίρνει παντού μαζί του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ