Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στο Διαδίκτυο οι «άτακτοι» σύζυγοι Α.Ρ.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εναν απίστευτο θησαυρό κατάφεραν να «βάλουν στο χέρι» και στη συνέχεια ανήρτησαν στο «σκοτεινό Διαδίκτυο» οι αδίστακτοι χάκερ, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας Ασλεϊ Μάντισον. Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία που πραγματοποιήθηκε μία τέτοια υποκλοπή. Μόνο που τα στοιχεία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ήταν εξαιρετικά ευαίσθητα λόγω της φύσης του σάιτ. Πρόκειται για ιστοσελίδα γνωριμιών στην οποία απευθύνονται όσοι επιθυμούν να βρουν τον «τρίτο άνθρωπο» στη ζωή τους και να δημιουργήσουν εξωσυζυγική σχέση. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο τα ονόματα και λοιπά στοιχεία των εν δυνάμει μοιχών είναι εξαιρετικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Και ποιον αντίκτυπο θα μπορούσε να προκαλέσει η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, το γνώριζαν οι ίδιοι οι χάκερ, οι οποίοι κατηγόρησαν τους διαχειριστές της ιστοσελίδας τόσο για την προώθηση μιας ανεντιμότητας, όσο και για ανικανότητά τους να προστατεύσουν τους πελάτες τους. Στην ίδια ανάρτηση οι χάκερ αναφέρουν ότι «η ιστοσελίδα αρνήθηκε να δεχθεί τους όρους τους και να πάψει να λειτουργεί».

Σημάδι των καιρών ότι η ιστοσελίδα που δέχθηκε την κυβερνοεπίθεση, επαίρετο ότι είχε 39 εκατομμύρια μέλη. «Εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες, που ασφυκτιούν στον γάμο τους, συνδέονται με την ιστοσελίδα κάθε ημέρα αναζητώντας κάποια περιπέτεια» ανέφερε διαφήμιση της ιστοσελίδας.

Η Avid Life Media INC, ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας Ασλεϊ Μάντισον, με έδρα το Τορόντο, δεν έκρυψε ότι τα συστήματά της είχαν παραβιαστεί στο παρελθόν και σημείωσε ότι ερευνώνται οι ισχυρισμοί των χάκερ.

Αυτή τη φορά, όπως υποστηρίζουν αναλυτές οι οποίοι εξέτασαν τα στοιχεία και τα θεωρούν αυθεντικά, η αποκάλυψη των άπιστων συζύγων είναι πλήρης. Ολόγυμνοι χωρίς φύλλο συκής. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TrustedSec ανέφερε ότι στα στοιχεία περιλαμβάνονται το πλήρες όνομα του χρήστη, η διεύθυνση, οι κωδικοί πρόσβασης, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, συντεταγμένες GPS ακόμα και ύψος και βάρος.

Ομολογουμένως, η αποκάλυψη αυτών που διατηρούσαν εξωσυζυγικές σχέσεις θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη. Ομως η ανάρτηση των χάκερ είναι δύσχρηστη, καθώς το πλήθος των ονομάτων που περιλαμβάνονται στο αρχείο είναι πολύ μεγάλο και η αναζήτηση συγκεκριμένου ονόματος επιβάλλει τεχνικές γνώσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος άμεσης αύξησης των διαζυγίων.

Μπορεί, όπως λένε οι ειδικοί, αυτές οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν να μην προκαλέσουν αύξηση των διαζυγίων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουν συνέπειες.

Η γαλλική εταιρεία παρακολούθησης Διαδικτύου CybelAngel αναφέρει ότι από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα τουλάχιστον 1.200 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κατάληξη η οποία υποδεικνύει ότι ο χρήστης βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, μία χώρα όπου η μοιχεία τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Επίσης, η ίδια υπηρεσία αναφέρει ότι μπόρεσε να μετρήσει επιστολές με καταλήξεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που υποδείκνυαν ότι οι χρήστες ήταν μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων όπως εξάλλου και κυβερνητικοί υπάλληλοι. Οι ενέργειές τους αυτές προφανώς τους καθιστούσαν ευάλωτους σε εκβιασμούς. Μάλιστα, όπως λένε τα στελέχη της ιστοσελίδας, η χρήση των επαγγελματικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την εγγραφή σε ιστοσελίδα μοιχείας μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται ανόητη αλλά διέπεται από «σιδηρά λογική», καθώς η χρήση μιας τέτοιας διεύθυνσης «κρατά» τις ύποπτες ή τις ένοχες επιστολές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Βέβαια παραμένει άγνωστο πόσοι τελικά είναι αυτοί που πραγματικά χρησιμοποίησαν την Ασλεϊ Μάντισον για να έχουν σεξ εκτός γάμου, όπως και ποιοι είναι αυτοί που βάζουν πρόθυμα την υπογραφή τους σε κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την τιμή και την υπόληψή τους.

kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MAESTRO Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 (VIDEO)

Δείτε το πρώτο επεισόδιο του β΄ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς MAESTRO που βλέπουμε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 Η δολοφονία του Χαράλαμπου έχει αναστατώσει όλο το νησί και...