Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μεγαλειώδης συγκέντρωση! Ηχηρό μήνυμα υπέρ του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας απόψε στο Σύνταγμα!

Ακόμα μεγαλύτερη η αποψινή συγκέντρωση πολιτών της πρωτοβουλίας “Μένουμε Ευρώπη” στο Σύνταγμα , όπου έστειλαν το μήνυμα υπέρ του ευρώ και της αταλάντευτης ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Το σύνθημα «Ελλάς – Ευρώπη – Δημοκρατία» δόνησε την ατμόσφαιρα.Το «παρών» έδωσαν χιλιάδες κόσμου σε μια ειρηνική συγκέντρωση παρότι υπήρξαν δύο φορές προσπάθειες οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών να δημιουργήσουν ένταση.

Κατά την έναρξη της διαδήλωσης, απειλήθηκαν μικροεπεισόδια όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της μεγάλης συγκέντρωσης πετώντας μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ προς την οδό Πανεπιστημίου.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ανήρτησαν μια τεράστια ελληνική σημαία στο περιστύλιο της Βουλής, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς – Ευρώπη – Δημοκρατία», τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και δεν σταματούσαν να σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες που είχαν μαζί τους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο προς το περιστύλιο της Βουλής και αυτή τη φορά δεν άφησαν το συγκεντρωμένο πλήθος να ανέβει μπροστά από τη βουλή όπως είχε συμβεί τόσο στην πρώτη συγκέντρωση του “Μένουμε Ευρώπη” την Πέμπτη όσο και στη χθεσινή φιλοκυβερνητική εκδήλωση κατά της λιτότητας.

Τα ΜΑΤ αποτρέπουν την πρόσβαση στη Βουλή

Μετά τις 9 οργανωμένη ομάδα αναρχοφασιστών επιχείρησε κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες να διαλύσει τη διαδήλωση φθάνοντας πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη όπου άρχισε να καίει τις σημαίες και να πετά στο πλήθος καπνογόνα και 2-3 φωτοβολίδες.
Επικράτησε ένταση με το πλήθος να φωνάζει “Αίσχος- αίσχος” και “Φασίστες” προς τους ταραξίες ενώ δεν έλειψαν και διαπληκτισμοί. Με την παρέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ οι αναρχικοί απωθήθηκαν προς την οδό Κριεζώτου.

Η στιγμή που αναρχικοί προσπαθούν να προκαλέσουν επεισόδια
Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», με σύνθημα «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία» πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ