Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χάος στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Εισβολή και επεισόδια μέσα στο δικαστήριο

Επεισόδια εκδηλώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.

Ολα ξεκίνησαν όταν, ενώ διεξαγόταν κανονικά η δίκη, άνοιξε η πλαϊνή πόρτα και εισέβαλαν στην αίθουσα οπαδοί των Πυρήνων της Φωτιάς, φωνάζοντας «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Στο σημείο εκείνο ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε η δίκη να διακοπεί, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες. Στη συνέχεια επικράτησε χάος. Η μητέρα του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, φώναζε «ντροπή σας, φασίστες, η δίκη θα γίνει». Στο ίδιο κλίμα και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος σηκώθηκε και κινήθηκε προς το μέρος της άλλης πλευράς ζητώντας να μη διακοπεί η δίκη.

Στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής επικράτησε χάος, ενώ μέσα στον χαμό εκτοξεύτηκαν και μπουκάλια (αδιευκρίνιστο από ποια πλευρά) τα οποία χτύπησαν δημοσιογράφους.

Αυτή τη στιγμή η δίκη έχει διακοπεί.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που, ενώ γινόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, περνούσαν έξω από τον διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς η δίκη τους γίνεται σε παρακείμενη αίθουσα. Κάποιοι από αυτούς άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, έκαναν ντου στην αίθουσα.

Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές

Περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η Αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών. Αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με τις άλλες, δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.

iefimerida.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ