Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σάλος από τη δήλωση Σάββα Ξηρού: “Αρνούμαι το «βραχιολάκι» λόγω… θρησκείας”. Την αποφυλάκιση του ζητάει η Χρυσή Αυγή (!!!)

Αρνείται ο καταδικασμένος πολλάκις σε ισόβια για δολοφονίες και για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός, να δεχθεί το “βραχιολάκι” ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ΄οίκον περιορισμό λόγω των…θρησκευτικών του πεποιθήσεων (!!!)


“Δεν προτίθεμαι να δεχθώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από τον Κορυδαλλό στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.
Ακόμη το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο δικηγόρος του Σάββα Ξηρού, Σπύρος Φυτράκης, τόνισε πως φοβάται ότι, το “βραχιολάκι” θα έχει και δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του.

Η δήλωσή του προξένησε πάρα πολλά σχόλια στα social media με πιο χαρακτηριστική την τοποθέτηση από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρη Παπαδημούλη με ανάρτησή του στο twitter, να σχολιάζει καυστικά «ο Σ.Ξηρός λέει όχι στο “βραχιολάκι” λόγω “θρησκευτικών πεποιθήσεων”.Δεν τον εμπόδισαν όμως να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.Να ισχύσουν τα νόμιμα».

Επίσης με διάθεση τρολαρίσματος σχολίασε ο Θάνος Τζήμερος “Θεέ μου βοήθησέ με να βρω στόχο, δώσ’ μου δύναμη να πατήσω την σκανδάλη, κατεύθυνε την σφαίρα στο κρανίο του καπιταλιστή και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα, για να μεγαλυνθεί το όνομά Σου. Κάνε εμένα, τον πιστό δούλο Σου, άξιο να δολοφονήσω και άλλους εχθρούς της εργατικής τάξης και Σου υπόσχομαι ότι δεν θα παραβώ ποτέ τις εντολές σου.

(Προσευχή του Σάββα Ξηρού, πριν από κάθε “επαναστατική πράξη”).”


Ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» ζητάει την άμεση αποφυλάκιση του Ξηρού, επιδεικνύοντας πρόσωπο ανθρωπιστή.
Λέει χαρακτηριστικά ο Ν.Μιχαλολιάκος:«Οποιος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από πλευράς υγείας καλό είναι να βρίσκεται στο σπίτι του και όχι στη φυλακή. Και αυτό ισχύει για όλους, αριστερούς, δεξιούς κ.τ.λ. Δεν μπορεί το κράτος να είναι εκδικητικό και να βασανίζει».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο δικηγόρος του Σάββα Ξηρού, Σπύρος Φυτράκης, τόνισε πως ο πελάτης του φοβάται ότι, το “βραχιολάκι” θα έχει και δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του.
Να θυμίσουμε ότι το 2003 ο Σάββας Ξηρός μετά τη δίκη του και πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου, είχε στείλει στα ΜΜΕ επιστολή δημόσιας μετάνοιας για τον πόνο που προκάλεσε, λέγοντας πως εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στο έλεος του Χριστού,παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον εσταυρωμένο ληστή.
Αναλυτικά:
“Συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσε, ζητά με επιστολή του προς τα ΜΜΕ, από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Σάββας Ξηρός, λίγες ώρες πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Ο Σάββας Ξηρός ζητά συγγνώμη για κάθε δολοφονία στην οποία συμμετείχε και τονίζει στην επιστολή του ότι πλέον ελπίζει μόνο στο θεό. Η επιστολή έχει ως εξής: “Εχασε την ευκαιρία το δικαστήριο για μια κατάθεση ειλικρινή, ανυπόκριτη, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς υποδείξεις, χωρίς υστερόβουλα σκουπίδια, χωρίς καταδόσεις, χωρίς ύπουλες παγίδες, χωρίς τεχνάσματα που να εξυπηρετούν υπόγειους σκοπούς, χωρίς να έχω το ένα μάτι στραμμένο στο τι θέλουν να ακούσουν και το άλλο στην έξοδο. Μια κατάθεση που δεν θα σταματούσε στις 29/6, αλλά θα συνέχιζε μέχρι την έξοδό μου από τον Ευαγγελισμό. “Θα το καταπιώ και αυτό! “Φεύγοντας όμως το τρένο δε μπορώ να αφήσω αδιευκρίνιστο το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει σχέση με την ψυχική μου γαλήνη. “Είναι σκληρό για έναν που αγαπά το δίκαιο, τον άνθρωπο, τη ζωή, να φτάνει στο σημείο να την αφαιρεί. Και ακόμα πιο σκληρό για αυτόν που τη χάνει, αλλά δεν είναι μόνο η αντινομία. Το ότι ανέλαβα την ευθύνη δεν συνεπάγεται αυτόματα το αμετανόητο που μου προσάπτουν. Μπορώ τώρα που τελείωσε η δίκη να πω ότι πονάω και θλίβομαι για κάθε φόνο, για κάθε δάκρυ, για κάθε κραυγή, για κάθε αναστεναγμό που έχω προκαλέσει. Ομως ουδείς αναμάρτητος ει μη ο Χριστός, στου οποίου το έλεος ελπίζω. Η δημόσια διαπόμπευση, ο διασυρμός που έγινε απαιτεί και δημόσια ομολογία μετάνοιας, όπως αυτή ορίζεται από το Ιερό Ευαγγέλιο και το παράδειγμα του εσταυρωμένου ληστή. Αμάρτησα στον ουρανό, την γη και στον κόσμο και η απέραντη αγάπη του θεού δεν σταμάτησε να με σκεπάσει. Εκεί αποθέτω όλες μου τις ελπίδες”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ