Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η European Infosystems καταγγέλει για εκβιασμούς και μίζες την Κοινωνία της Πληροφορίας!

H εταιρία European Infosystems καταγγέλει την Κοινωνία της Πληροφορίας για εκβιασμούς και μίζες. Ο ρόλος του”εξωτερικού συνεργάτη” της ΚτΠ ΑΕ Δημήτρη Λιούλια, η επιστολή στον Κατρούγκαλο και η απάντηση της ΚτΠ

«Η υπομονή των πελατών μας έχει εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό. Έπρεπε να παρθούν πιο δραστικά μέτρα κι αυτό κάναμε. Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που κάποια άτομα της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ AE) έβαλαν σε ομηρία τους πελάτες μας και περίμεναν κάποιο οικονομικό κέρδος για να προχωρήσουν, στην πληρωμή των χρημάτων που δικαιούνται».

Ο Δημήτρης Γαλακτόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρίας European Infosystems, συνέχισε μιλώντας για τις ραγδαίες εξελίξεις που είχαμε τα τελευταία 24ωρα, παρ’ ότι βρισκόμασταν μέσα στο Πάσχα:

«Από την πλευρά μας πήγαμε τον πλήρη φάκελο στον Εισαγγελέα, ενημερώσαμε για δεύτερη φορά την Πολιτεία και ειδικά τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών – Διοικητής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο, για τις εξελίξεις, ενώ την προσεχή Παρασκευή (17.04.2015, 11:30 π.μ.) θα δώσουμε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Apollo”, στο Μεταξουργείο.

Συνέντευξη Τύπου που θα μιλήσουμε εκτενέστατα και θα δώσουμε στοιχεία σχετικά με τον εκβιασμό, την απάτη και την κατάχρηση εξουσίας από μια ομάδα ανθρώπων που συστηματικά και με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, αλλά και με απευθείας πίεση ζητούσαν να έχουν προσωπικά οφέλη για να πάρουν οι εταιρίες – πελάτες μας τα χρήματα που δικαιωματικά τους ανήκουν».

Με αφορμή την Συνέντευξη της Παρασκευής σημειώνουμε με τίτλους το θέμα:
H εταιρεία European Infosystems είναι σύμβουλος για την υλοποίηση έργων κρατικών ενισχύσεων 600 περίπου επιχειρήσεων στο πλαίσιο των δράσεων digi-lodge, digi-content και digi-retail. Τους εκπροσωπεί στην επικοινωνία τους με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων.
Μέχρι Νοέμβρη 2012, 150 πελάτες της υλοποίησαν αντίστοιχα επενδυτικά έργα και εκταμίευσαν τις αναλογούσες επιχορηγήσεις από την ΚτΠ ΑΕ.
Τον Μάιο 2013, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας της ΚτΠ αλλά και κάθε έννοιας δικαίου και χρηστής διοίκησης, το ΔΣ της εταιρείας προφασιζόμενο καταγγελίες από αγνώστους !, αποφάσισε να καταγγείλει στο ΣΔΟΕ όσες επιχειρήσεις δικαιούχους έχουν… συνεργαστεί με την European Infosystems προφασιζόμενοι παρατυπίες.
Η ΚτΠ προέβη σε καταγγελία χωρίς καν να απευθύνει οποιαδήποτε ερώτηση στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να παράσχουν κάποια διευκρίνιση επί του θέματος.
Ο Γ. Τσακογιάννης και το ΔΣ είχαν στην κατοχή τους από 26/6/2014 με Αρ. Πρωτ.: 33,077/Α.ΠΛ. 4801, έγγραφο-απάντηση του Δημήτριου Σουσούνη, Προϊστάμενου της «δικής τους» Αρχής Πληρωμής, που μιλάει ξεκάθαρα για την παρανομία του ΔΣ. Την ερώτηση την είχε κάνει ο Αντώνης Ιωαννίδης πρώην Πρόεδρος της ΚτΠ ΑΕ, αλλά επειδή η απάντηση δεν ήταν η επιθυμητή την απέκρυπτε σκοπίμως επί δύο ολόκληρους μήνες !
Ο Γ. Τσακογιάννης, όπως άλλωστε αναφέρετε και στο από 9/10/2014 ώρα 11:36 πμ, email με θέμα: «Επί της αναστολής πληρωμών για τις δράσεις digi-retail, digi-lodge κλπ», που έχει αποστείλει στους τότε υπουργό και Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισκέφτηκε την τμηματάρχη του ΣΔΟΕ και την Επίκουρη οικονομική εισαγγελέα οι οποίες όπως αναφέρει τον ενημέρωσαν ότι «θα πρέπει να κάνει άρση της αναστολής πληρωμής». Αλλά και πάλι τίποτα !
Το ΔΣ της εταιρείας κατά την υπ’ αριθμ. 486/13.11.2014 συνεδρίαση του, την οποία ο Γ. Τσακογιάννης κοινοποίησε μετά από έναν ολόκληρο μήνα με την ενημέρωσή του την 12/12/2014, αποφάσισε «Την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους». Αλλά και πάλι «φρένο», αλλά αυτή την φορά η υπόθεση αρχίζει να παίρνει την τελική της μορφή.
Στην συνέχεια ο Γ. Τσακογιάννης αφού κατοχύρωσε τον έλεγχο της ροής των πληρωμών ενημέρωσε τον σύμβουλό του και εξωτερικό συνεργάτη της ΚτΠ ΑΕ Δημήτρη Λιούλια, προκειμένου να διαπραγματευτεί !!! τους όρους και το ποσοστό το οποίο ήθελαν τα μέλη του ΔΣ να εισπράττουν από την πληρωμή κάθε έργου σε πελάτη μας, τα οποία αναγράφονται και στο e-mail που μου έστειλε στις 15/12/2014 με θέμα “gia amesso kleisimo eisigisi tin pempti” και δημοσιεύτηκε από στο www.tvxs.gr

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις κινήσεις, συντονιστές της όλης καθυστέρησης και του σκανδάλου είναι μέλη του ΔΣ της ΚτΠ Α.Ε. και ειδικά τους ο Αντώνης Ιωαννίδης (π. Πρόεδρος) και ο Γιώργος Τσακογιάννης (συνεχίζει ως νυν Διευθυντής). Η δήθεν απάντηση που έδωσε την Παρασκευή στην δημοσιότητα ο Γ. Τσακογιάννης, όχι μόνο δεν απάντησε στις κατηγορίες, αλλά αντιθέτως παραδέχθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του καταλογίζουμε.

Ο Δημήτρης Γαλακτόπουλος, συμπλήρωσε:

«Για εμάς ήταν μονόδρομος η επιλογή να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη και το να δημοσιοποιήσουμε το σκάνδαλο. Καθυστερήσαμε μάλιστα, αλλά αυτό έγινε για να έχουμε το σύνολο των δεδομένων που στοιχειοθετούσαν την εμπλοκή μελών του ΔΣ. Να σημειώσω ότι ειδικά το τελευταίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο, διότι η ΚτΠ συστηματικά δεν έδινε τα έγγραφα, ούτε καν μετά από εισαγγελικές παραγγελίες. Έγγραφα όπως τα πρακτικά του ΔΣ που θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση αφού αυτά αφορούν εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου. Το σύνολο των στοιχείων που κατάφερα να συγκεντρώσω βρίσκονται πια στα χέρια του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών και αποτελούν μέρος της μηνυτήριας αναφοράς που έχω καταθέσει ενώπιον τους».

Για να καταλήξει: «Σημαντική είναι και η ευθύνη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Κι αυτό διότι για όλα τα παραπάνω ήταν ενήμερο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του και φέρει την ευθύνη για την τοποθέτηση-παραμονή των ανθρώπων αυτών στο ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ.

Τώρα όμως όλα έχουν δρομολογηθεί και εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων που εκπροσωπώ, ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία και την άμεση αποπομπή από το ΔΣ παντός εμπλεκομένου προσώπου και φυσικά την παρέμβαση των αρμοδίων για την έκδοση Βεβαιώσεων Ολοκλήρωσης και την πληρωμή των πελατών μας».

Η Επιστολή στον Κατρούγκαλο

Προς: Κον Γιώργο Κατρούγκαλο

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

` και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Από: Δημήτρη Γαλακτόπουλο

EUROPEAN INFOSYSTEMS ΕΕ

Θέματα: Α) Απάντηση με αφορμή της δηλώσεις Γ. Τσακογιάννη

Β) Στοιχεία που δείχνουν την παρανομία της ΚτΠ

Γ) Συνέντευξη Τύπου την προσεχή Παρασκευή

Αθήνα, 14 Απριλίου 2015

Είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω μετά την απάντηση του κ. Γιώργου Τσακογιάννη στην καταγγελία μου, θέλοντας να διευκρινίσω και κυρίως να μιλήσω με συγκεκριμένα στοιχεία, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Πρώτα απ’ όλα από την υποτιθέμενη απάντησή του σε μένα, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους όσους την διάβασαν ότι μέχρι αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί η εταιρεία στην οποία εργάζομαι είναι θύματα διακριτικής μεταχείρισης με σκοπό τον οικονομικό εκβιασμό τους.

Όλοι ελέγχονται, οι πελάτες μας μόνο δεν πληρώνονται !

Ο Γ. Τσακογιάννης, στην επιστολή-απάντησή του στην καταγγελία μου για οικονομικό εκβιασμό προφασίζεται ότι το ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ καθυστερεί τις πληρωμές προς τους πελάτες μας εξ’ αιτίας ελέγχου του ΣΔΟΕ για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενώ γνωρίζει ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει δείγμα του συνόλου των επιχειρήσεων που έχουν συμμετάσχει στις δράσεις των κρατικών ενισχύσεων μετά από καταγγελίες του ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ. και όχι μόνο όσες έχουν συνεργαστεί μαζί μας.

Το απελθόν ΔΣ παρόλα αυτά, παρανόμως και κατά παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, με απόφασή του πληρώνει όλες τις άλλες επιχειρήσεις εκτός αυτών που έχουν συνεργαστεί μαζί μας χωρίς κάποια ουσιαστική αιτιολογία.

Οι υπηρεσίες της ΚτΠ ενημέρωναν για την παρανομία του ΔΣ !

Εσκεμμένη η πολύμηνη καθυστέρηση. Ο Γ. Τσακογιάννης και το ΔΣ έχουν στην κατοχή τους από 26/6/2014 με Αρ. Πρωτ.: 33,077/Α.ΠΛ.4801, έγγραφο-απάντηση του Δημήτριου Σουσούνη, Προϊστάμενου της «δικής τους» Αρχής Πληρωμής. Την ερώτηση την είχε κάνει ο Αντώνης Ιωαννίδης πρώην Πρόεδρος της ΚτΠ ΑΕ, αλλά επειδή η απάντηση δεν ήταν η επιθυμητή την απέκρυπτε σκοπίμως επί δύο ολόκληρους μήνες.

Επιστολή η οποία επισυνάπτεται στην καταγγελία μου, που αναφέρει ρητώς ότι:

«Η κίνηση της διαδικασίας ελέγχου με την αναζήτηση πληροφοριών και στοιχείων από αρμόδια αρχή δεν συνεπάγεται από μόνη της το πάγωμα της διαδικασίας πληρωμής. Μόνο στις περιπτώσεις που η αρμόδια ελεγκτική αρχή σας έχει ενημερώσει για έστω υπόνοια ύπαρξης σφαλμάτων παρατυπίας ή απάτης μπορεί να οδηγήσει σε πάγωμα της διαδικασίας πληρωμής.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΚτΠ ΑΕ ως Ενδιάμεσος φορέας που χορηγεί ενισχύσεις πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και να πραγματοποιεί τις πληρωμές προς τους δικαιούχους σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία».

Μίλησαν για άρση αναστολής πληρωμών από τον Οκτώβριο !

Ο Γ. Τσακογιάννης, όπως άλλωστε αναφέρετε και στο από 9/10/2014 ώρα 11:36 πμ, email με θέμα: «Επί της αναστολής πληρωμών για τις δράσεις digi-retail, digi-lodge κλπ», που έχει αποστείλει στους τότε υπουργό και Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισκέφτηκε την τμηματάρχη του ΣΔΟΕ και την Επίκουρη οικονομική εισαγγελέα οι οποίες όπως αναφέρει τον ενημέρωσαν ότι:

«Το ΣΔΟΕ εξετάζει παραστατικά συναλλαγών τα οποία θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν απάτη αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί τέτοια στοιχεία. Η έρευνα του ΣΔΟΕ μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν και είναι άγνωστο το αποτέλεσμά της.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της έρευνας το ζητούμενο από την ΚτΠ ΑΕ είναι η ευλαβική τήρηση του “οικείου νομοθετικού πλαισίου” (ήτοι, κατά περίπτωση, της υπουργικής απόφασης για την κάθε δράση και του Κανονισμού της ΚτΠ ΑΕ).»

Και καταλήγει:

«Σε συνέχεια των ανωτέρω, καθώς και των εισηγήσεων τις οποίες ζήτησα και έλαβα από τους νομικούς μας συμβούλους και την αρμόδια Μονάδα Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, αισθάνομαι ασφαλής να εισηγηθώ προς το ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ την άρση των οριζόντιων αποφάσεων αναστολής πληρωμών και την εφαρμογή αυστηρού πλαισίου ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα, σε εκείνες για τις οποίες υπάρχει η παραμικρή υπόνοια παρατυπίας».

Παραδέχονται ότι παράνομα παρακρατούν τα χρήματα, αλλά…

Δηλαδή οι αρμόδιες αρχές όπως παραδέχεται ο ίδιος, με απλά λόγια του είπαν ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να υποστηρίζουν την άσκοπη καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν γνωρίζουν πότε και πως θα κλείσουν την έρευνα που διεξάγουν και ότι η ΚτΠ ΑΕ θα πρέπει να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, που αποτελείται από τις υπουργικές αποφάσεις και τους σχετικούς οδηγούς υλοποίησης των δράσεων, δηλαδή να πληρώσει τα χρήματα που παρανόμως παρακρατεί από τις επιχειρήσεις δικαιούχους των δράσεων παραβαίνοντας ουσιαστικά τις υπουργικές αποφάσεις και τον κανονισμό λειτουργίας της ΚτΠ ΑΕ .

Εντολή καταβολής από τον Δεκέμβριο, αλλά και πάλι φρένο

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την υπ’ αριθμ. 486/13.11.2014 συνεδρίαση του, την οποία ο Γ. Τσακογιάννης κοινοποίησε μετά από έναν ολόκληρο μήνα με την ενημέρωσή του την 12/12/2014, μεταξύ άλλων αποφάσισε ότι:

«Εξόφληση των πραγματοποιθεισών δαπανών και ενημέρωση των δικαιούχων για τον τρόπο καταβολής των πληρωμών με βάση το ισχύον κατά το έτος πραγματοποίησης τους πλαίσιο (Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, και άλλες σχετικές εγκύκλιοι). Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 6689/30.5.2013 αναφορά της ΚτΠ ΑΕ και που έχουν προωθηθεί από την πολιτική ηγεσία για περαιτέρω έλεγχο στις αρμόδιες αρχές, προσωρινά δεν θα συμμετέχουν στον κατάλογο έγκρισης πληρωμής, θα υποβάλλονται δε σε ξεχωριστό κατάλογο στη σχετική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου για να εξετάζονται κατά περίπτωση».

Ο Δ. Λιούλιας αρχίζει τις διαπραγματεύσεις της μίζας

Στην συνέχεια ο Γ. Τσακογιάννης αφού κατοχύρωσε τον έλεγχο της ροής των πληρωμών ενημέρωσε τον σύμβουλό του και εξωτερικό συνεργάτη της ΚτΠ ΑΕ Δημήτρη Λιούλια, προκειμένου να διαπραγματευτεί τους όρους και το ποσοστό το οποίο ήθελαν τα μέλη του ΔΣ να εισπράττουν από την πληρωμή κάθε έργου σε πελάτη μας, τα οποία αναγράφονται και στο e-mail που μου έστειλε στις 15/12/2014 με θέμα “gia amesso kleisimo eisigisi tin pempti” και δημοσιεύτηκε από στοwww.tvxs.gr

Προκειμένου να κατοχυρώσουν ότι θα αποδίδονται τα ποσοστά που θα είχαμε αποδεχτεί όρισαν ότι τα συγκεκριμένα έργα θα εξετάζονται «κατά περίπτωση», και θα έρχονται εισηγήσεις για πληρωμή τμηματικά. Ο όρος «κατά περίπτωση» σημαίνει ότι θα ενέκριναν την πληρωμή των έργων αφού εισέπρατταν το ποσοστό τους και στη συνέχεια θα προχωρούσαν σε επόμενη έγκριση.

«Καθυστέρηση για να έχω όλα τα στοιχεία»

Σχετικά με την καθυστέρησή μου να καταγγείλω το γεγονός άμεσα στις αστυνομικές αρχές, δεν το έπραξα γιατί δεν είχα το σύνολο των δεδομένων που στοιχειοθετούσαν την εμπλοκή μελών του ΔΣ.

Να σημειώσω ότι η ΚτΠ ΑΕ αρνείται συστηματικά την παροχή εγγράφων ακόμα και μετά από εισαγγελικές παραγγελίες. Έγγραφα όπως τα πρακτικά του ΔΣ που θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση αφού αυτά αφορούν εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου αποκρύπτονται σκοπίμως.

Το σύνολο των στοιχείων που κατάφερα να συγκεντρώσω βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών και αποτελούν μέρος της μηνυτήριας αναφοράς που έχω καταθέσει ενώπιον του.

Σημαντική η ευθύνη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας

Επίσης σημαντικό είναι ότι για όλα τα παραπάνω ήταν ενήμερη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία έλαμψε δια της απουσίας της και σίγουρα φέρει την ευθύνη για την τοποθέτηση και παραμονή των ανθρώπων αυτών στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή

Επειδή η όλη υπόθεση πρέπει να τελειώσει για όλους μας,

μετά από 2 ολόκληρα χρόνια εμπαιγμού, εκβιασμών

και σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η ΚτΠ,

στις 353 εταιρίες που περιμένουν την εκταμίευση των χρημάτων τους,

την προσεχή Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 (11:30),

θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου,

στο ξενοδοχείο «Απόλλο», στο Μεταξουργείο,

για να δώσουμε πλήρη ενημέρωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Απάντηση στην καταγγελία δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ Γεώργιος Τσακογιάννης με επιστολή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή.

Ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ σχετικά με το δημοσίευμα του TVXS για “υπόθεση εκβιασμού”

Την Πέμπτη 9/4/2015 το TVXS δημοσίευσε “καταγγελία” του κου Δημήτρη Γαλακτόπουλου ο οποίος καταφέρεται κατά της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) για τα έργα κρατικών ενισχύσεων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες. Τα έργα αυτά, δεν έχουν εκκαθαριστεί λόγω αποστολής τους από την εταιρεία στο ΣΔΟΕ, όπως ομολογεί και ο ίδιος ο κ. Γαλακτόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως άμεσα θιγόμενος, ενώ απλά ενεργεί, όπως ισχυρίζεται, ως σύμβουλος των εταιρειών που ερευνώνται από τις Αρχές.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι η καθυστέρηση την οποία επικαλείται ο κ. Γαλακτόπουλος αφορά το ΣΔΟΕ και όχι την ΚτΠ ΑΕ, αφού ο ίδιος αναφέρει ότι η “υπόθεση παρέμενε στάσιμη επί δύο χρόνια, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του ΣΔΟΕ και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες”. Είναι, επομένως, άξιον απορίας γιατί ο κ. Γαλακτόπουλος καταγγέλλει την ΚτΠ ΑΕ και όχι τις ελεγκτικές Αρχές, όπου βρίσκονται οι υποθέσεις του. Το δημοσίευμα συνεχίζει, “η υπόθεση πήγαινε από αναπομπή σε αναπομπή” (από το ΣΔΟΕ, προφανώς;), μέχρι τη στιγμή κατά την οποία συμβαίνει το ακατανόητο και ο κ. Γαλακτόπουλος έρχεται σε συνεννόηση με κάποιον στην ΚτΠ ΑΕ για υπόθεσή του που ερευνάται από το ΣΔΟΕ!

Πέραν του παραλόγου της καταγγελίας, αυτή γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να παρατίθενται αντικειμενικά στοιχεία, πέραν ενός ημιασυνάρτητου e-mail και μιας κατάστασης πληρωμών. Αυτά, αφενός δεν στοιχειοθετούν απάτη και εκβιασμό, αφετέρου δεν παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα της διοίκησης της ΚτΠ ΑΕ. Μάλιστα, από το δημοσιοποιούμενο από τον ίδιο επίμαχο μήνυμα, και εφόσον αυτό είναι αληθές, προκύπτει με τον πλέον σαφή και προκλητικό τρόπο ότι όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε ή εκβιάστηκε, όπως επικαλείται, αλλά, αντιθέτως, ότι ο ίδιος ο καταγγέλλων είχε άνομες συναλλαγές με εξωτερικό συνεργάτη της ΚτΠ ΑΕ προκειμένου να ωφεληθεί ο ίδιος και οι επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπεί εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο φερόμενος ως εξαπατηθείς και εκβιαζόμενος αποκρύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και στις Αστυνομικές Αρχές για καταγγελία των αδικημάτων αυτών κατά το χρόνο τέλεσής τους, αλλά προβαίνει σε καταγγελία σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την παρέλευση 4 μηνών! Αποφεύγει δε επιμελώς να αναφέρει υπό ποια έννοια του ασκήθηκε εκβιασμός, δεδομένου ότι η εταιρεία του “European Infosystems”, δεν είναι η ίδια δικαιούχος κρατικής ενίσχυσης και, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία απολύτως οικονομική συναλλαγή με την ΚτΠ ΑΕ.

Εξ άλλου, ο κ. Δημήτρης Λιούλιας, ο οποίος φέρεται ότι “προθυμοποιήθηκε” να διεκπεραιώσει εκκρεμείς υποθέσεις για λογαριασμό του καταγγέλλοντος, απασχολήθηκε στην εταιρεία νομίμως ως εξωτερικός συνεργάτης επί δίμηνο για την κάλυψη πρόσκαιρων υπηρεσιακών αναγκών και αποκλειστικά στην υποστήριξη της δράσης χρηματοδότησης “Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων”, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις δράσεις digi-retail, digi-content και digi-lodge, στις οποίες αναφέρεται ο καταγγέλλων. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας προβλέπει επακριβώς συγκεκριμένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς και διακριτούς ρόλους (από το αρχικό στάδιο της εισήγησης έως το τελικό στάδιο του Διοικητικού Συμβουλίου), ώστε να διασφαλίζεται ότι κανένα μεμονωμένο στέλεχος δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης σε οποιαδήποτε διαδικασία εκτός των αρμοδιοτήτων του.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ αναμένει την ολοκλήρωση της διερεύνησής της από τις αρμόδιες εισαγγελικές και ελεγκτικές Αρχές, στις οποίες έχει παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνων των έργων κρατικών ενισχύσεων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες παρατυπιών. Έχει δε, με αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, καθιερώσει ένα αυστηρό πλαίσιο διοικητικών ελέγχων και επιτοπίων επαληθεύσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει την πιστή τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας από τους χρηματοδοτούμενους όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ θα επιμείνει στην ουσιαστική διερεύνηση των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν και θα υπερασπισθεί την αξιοπιστία της και τη φερεγγυότητα των στελεχών της και των μελών της διοίκησής της μέσω της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα απευθυνθεί άμεσα με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης προσπάθειας κατασυκοφάντησης της διοίκησης της εταιρείας με αθέμιτους τρόπους μέσω διαφόρων e-mails.

Επισημαίνεται ότι, ο σταθμός TVXS δεν αναρωτήθηκε ούτε για το βάσιμο της καταγγελίας, ούτε για το ετεροχρονισμένο, ούτε τελικά για τη σκοπιμότητά της. Επικοινώνησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τον κ. Λιούλια, αλλά δεν θεώρησε σημαντικό να επικοινωνήσει με τα καταγγελλόμενα στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ πριν προβεί στη δημοσίευση της “καταγγελίας”. Είναι γεγονός ότι η επαλήθευση δεν βοηθάει στη δημιουργία εντυπώσεων.

Γεώργιος Τσακογιάννης

Διευθύνων Σύμβουλος

Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ