Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Συμμαζευτείτε

Του Άγη Βερούτη

Ο κ. Βαρουφάκης που καλείται σήμερα να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ και την ΕΕ, πριν 1 χρόνο και κάτι διακήρρυτε σε όλους τους τόνους την ηρωική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και προσέφερε το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία.

Ως “Χότζας της Οικονομίας” οι ενέργειές του δείχνουν ότι δεν έχει την διάθεση ή την ικανότητα να διαπραγματευτεί για την παραμονή της χώρας και στα δυο. Όταν είσαι εριστικός απέναντι σε οποιονδήποτε σου απευθύνει το λόγο, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή δεν θέλεις να φτάσεις σε συμφωνία, ή δεν μπορείς.

Αντίθετα, αναλώνει την όποια καλή πίστη έχει η χώρα σε συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις, και τσιτάτα τύπου “Λιτός βίος”.

Θυμίζω ότι μια διαπραγμάτευση ΕΙΝΑΙ μια διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων που καταλήγει σε μερική ικανοποίηση των αιτημάτων της κάθε πλευράς. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια διαδικασία αλληλοπροσβολών των διαπραγματευομένων.

Με την Ευρώπη να βλέπει πως η χώρα βάδιζε προς την ρήξη, τις προηγούμενες ημέρες μας αφαιρέθηκαν οι δυο βασικότερες πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:
– τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ που έλεγε πως πήγαιναν σε άλλες χρήσεις από την καθορισμένη από αυτούς που έβαλαν αυτά τα χρήματα
– τα 25 δις ευρώ του ΕΣΠΑ που επίσης θα πήγαιναν σε άλλες χρήσεις, διαφορετικές από τις συμφωνημένες και καθορισμένες από τους στόχους της Περιφερειακής Ανάπτυξης, δηλαδή σε παροχές προς συντεχνίες και πελάτες-ψηφοφόρους.

Θυμίζω λοιπόν στον “Χότζα της Οικονομίας” πως ΔΕΝ εκπροσωπεί μόνον τους 2.246.064 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ίσως θέλουν την Ελλάδα με Δραχμή για να τυπώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους, και γαία πυρί μιχθείτω.

Εκπροσωπεί 11 εκατομμύρια Ελλήνων που θα ήθελαν να παραμείνουν Ευρωπαίοι, και τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε μια μελλοντική ΕΕ που θα έχει λύσει τα σημερινά νομισματικά και δημοσιονομικά της προβλήματα. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμαζευτείτε παρακαλώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ