Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2-1

Νίκησε τελικά την Παναχαϊκή η ΑΕΚ αλλά δεν της… έδειξε ότι ήταν ανώτερη. Οι Πατρινοί, οι οποίοι πριν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έκαναν δηλώσεις περί νίκης επί της Ένωσης, έβαλαν δύσκολες εξισώσεις στους παίκτες του Δέλλα. Στο τέλος όμως οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 2-1.
Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στην Παναχαϊκή ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Ανέστης έκατσε κάτω απ’τα δοκάρια, δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Μπακάκης, αριστερό ο Σοϊλέδης και δίπλα στον Κολοβέτσιο επέστρεψε ο Λαμπρόπουλος. Στα χαφ Ανάκογλου και Γιόχανσον είχαν ανασταλτικό ρόλο, στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Μπαρμπόσα, στη δεξιά ο Πλατέλλας, επιτελικός μέσος ο Μάνταλος και μοναδικός προωθημένος ο Αραβίδης.
Στο πρώτο μέρος η Παναχαϊκή κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ, η οποία έπαιζε με εκνευρισμό και χωρίς καθαρό μυαλό. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μία ανούσια κατοχή της μπάλας, πίεζαν την Παναχαϊκή απ’τα άκρα, αλλά πολλές φορές τους έλειπε η ψυχραιμία και η συνεννόηση. Τελικά η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 35′, όταν η μπάλα στρώθηκε έξω απ’την περιοχή στον Πλατέλλα, ο οποίος με φοβερό σουτ με το αριστερό έκανε το 1-0. Οι Πατρινοί θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στο τέλος του ημιχρόνου, έχοντας 2 δοκάρια.
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα, έφτιαξε περισσότερες ευκαιρίες με αντεπιθέσεις, αλλά παρουσίασε πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων. Ιδιαίτερα ο φορμαρισμένος Αραβίδης έχασε κλασικότατες φάσεις για να διευρύνει το σκορ. Το 1-0 έδινε ελπίδες στην Παναχαϊκή για ισοφάριση, πίεσε οι επιθετικές επιλογές της όμως ήταν περιορισμένες ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Ντα Κόστα, ο οποίος είχε μπει αλλαγή αντί του Κορέτα. Οι Πατρινοί μόνο σέντρες προσπαθούσαν απειλητικοί αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 86′ η Ένωση πέτυχε το 2-0 με τον Μάνταλο και εκεί το ματς έδειχνε να τελειώνει. Στις καθυστερήσεις όμως του αγώνα η Παναχαϊκή μείωσε με τον Κυβελίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την γκάφα ολκής του Ανέστη (πήγε να ντριπλάρει αντίπαλο). Ωστόσο η Ένωση κράτησε το σκορ και τη νίκη και αύξησε ξανά τη διάφορά της στο +9.
Η ΑΕΚ έχει 47 βαθμούς και παραμένει στην κορυφή, ενώ η 2η Παναχαϊκή έχει 38.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης,Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου (89′ Τζανετόπουλος), Πλατέλλας (85′ Ρόβας), Μπαρμπόσα (80′ Ζόριτς), Μάνταλος, Αραβίδης
Παναχαϊκή (Σπανός): Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (57′ Μπαλού), Άλμπι, Κάργας, Μπουντόπουλος, Αναστασόπουλος, Γκαντιαγκά, Στεργίδης, Κορέτας (30′ Ντα Κοστα, 67′ Μαρουκάκης), Κοντοχρήστος, Κυβελίδης

Λεπτό προς λεπτό η ροή του αγώνα ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ