Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Ηρακλής μετά την καθαρή νίκη με 2-0 στο Καυτανζόγλειο επί του Πανιωνίου και ενόψει της ρεβάνς στην έδρα των κυανέρυθρων. Οι γηπεδούχοι δεν… θάμπωσαν με την απόδοσή τους, αλλά σαφώς ήταν πιο ομάδα, ευτύχησε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Κόρμπου στο 15` (μετά είχε και δοκάρι στο 19` με τον Περόνε), ενώ για τον Πανιώνιο πήγαν όλα στραβά. Έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Σιώπης στο 7`, δέχτηκε αυτογκόλ, αλλά είχε και δοκάρι στο 35` με τον Παντίδο. Δίκαιη πάντως επικράτηση για τον Ηρακλή που σφράγισε τη νίκη με το φάουλ του Ρομάνο στο 74`.
Μπροστά ο “Γηραιός”!
Στραβά ξεκίνησε το ματς για τον Πανιώνιο, καθώς μόλις στο 7` ο Κόρμπος αντικατέστησε τον τραυματία Σιώπη και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 15`! Από όμορφη συνεργασία των Τσιλιανίδη και Πουρτουλίδη, ο δεύτερος έκανε τη συρτή σέντρα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα όμως βρήκε στον Κόρμπο, ο οποίος άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του! Ο “Γηραιός” πήρε τα πάνω του και στο 19` ο Περόνε με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι!
Ο Πανιώνιος συνήλθε και ισορρόπησε, με το ματς να έχει γίνει σκληρό πάντως και χωρίς ρυθμό, ενώ στο 35` από κόρνερ του Φούντα ο Παντίδος με κεφαλιά σημάδεψε κι αυτός το δοκάρι! Το πρώτο μέρος έκλεισε στο 1-0, με τον Κάσσο πάντως στο 42` να έχει μια καλή ευκαιρία για το 2-0.
“Καθάρισε” ο Ρομάνο!
Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής διαχείριστηκε άψογα το υπέρ του 1-0, δίχως να κινδυνέψει άμεσα από τους φιλοξενούμενους, με τον ρυθμό να βολεύει τον “Γηραιό” που δεν βιαζόταν. Μ` αυτά και μ` αυτά, στο 74` ο Ρομάνο από θέση πλάγια αριστερά εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπαρτολίνι κινήθηκε προς την μπάλα, ο Παπαδόπουλος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0! Οι του Ηρακλή στη συνέχεια απλά διαφύλαξαν το 2-0, με τον Πανιώνιο να έχει ουσιαστικά αποδεχτεί την ήττα και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ