Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0

Με τον καλύτερο τρόπο έστειλε η ΑΕΚ το μήνυμα οτι επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία. Η Ένωση, σε ένα ματς που ξύπνησε αναμνήσεις απ’το τελευταίο της παιχνίδι στη SUper League, επικράτησε χαλαρά 3-0 του Ατρομήτου, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος μέσα στο γήπεδο.

Χωρίς τον Έλντερ Μπαρμπόσα (που ήταν στην αποστολή), τον Μιχάλη Μπακάκη (που ήταν εκτός) και τον Γιάκομπ Γιόχανσον παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας την 11άδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο. Η Ένωση ξεκίνησε με τον Ανέτη κάτω απ’τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Ρόβας, αριστερό τον Πεταυράκη και στόπερ τον Κολοβέτσιο με τον Λαμπρόπουλο. Στα χαφ Τζανετόπουλος και Ανάκογλου πήραν ρόλο ανασταλτικού μέσου με τον Μάνταλο να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός. Αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Αραβίδης, δεξιά ο Πλατέλλας και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Γκολ με το καλησπέρα

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Φαίνεται πως οι ψυχολογικές ντόπες του Δημήτρη Μελισσανίδη στην προπόνηση της Τρίτης έπιασαν τόπο και οι “κιτρινόμαυροι” έπαιζαν λες και πετούσαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Αφενός ήταν διαβασμένοι και αφετέρου κατάφεραν να μετουσιώσουν το πάθος τους σε αποτέλεσμα. Ήταν όμως και τυχεροί, αφού χάρη σε γκάφα του Ατρόμητου προηγήθηκαν πολύ νωρίς. Στο 5′ ο Μάνταλος έβγαλε μπαλιά για τον Αραβίδη, ο Γκορμπούνοφ βγήκε για να καθαρίσει την μπάλα, ο επιθετικός του Δικέφαλου την τσίμπησε μέσα απ’την αγκαλιά του και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Ψυχρολουσία, 2-0 και αποβολή

Η ψυχρολουσία επηρέασε αρκετά τους φιλοξενούμενους, καθότι δεν μπόρεσαν ποτέ να ανασυνταχθούν και να ακολουθήσουν κάποιο σχέδιο ισοφάρισης. Ίσα, ίσα που ήταν πολύ χαλαροί αμυντικά και η ΑΕΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 30′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Λαμπρόπουλο να αξιοποιεί με κεφαλιά την ασίστ του Μάνταλου!

Ο Ατρόμητος συνέχιζε να μην μπορεί να βρει τα πατήματά του. Η ΑΕΚ είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και απέκλεισε όλα τα όπλα των Περιστεριωτών. Ο Κατσουράνης, ήταν άφαντος, ο Τάτος παροπλισμένος και ο Ναπολεόνι… άσφαιρος. Δεν φτάνει που είχε προβλήματα οργάνωσης, έμεινε και με 10 παίκτες, αφού στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Σιδηρόπουλος έδειξε απευθείας κόκκινη στον Πίτου Γκαρσία για σκληρό μαρκάρισμα στον Ανάκογλου.

Στο δεύτερο μέρος η υπεροχή της ΑΕΚ παρέμεινε, αφού οι φιλοξενούμενοι εκτός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, δεν μπορούσαν να διορθώσουν τα προβλήματα του πρώτου 45λεπτου. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, έκαναν αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να βάλουν πολλά γκολ. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται σεβάστηκαν τον Ατρόμητο και σημείωσαν μόνο ένα στην επανάληψη. Στο 58′ ο νεαρός Τζανεόπουλος έκανε άνω κάτω την περιστεριώτικη άμυνα, έπαιξε το 1-2 με τον Μάνταλο και εισερχόμενος στην περιοχή, πλάσαρε για το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με 7 βαθμούς, ενώ δεύτερος απ’τον όμιλό της πέρασε ο Πανθρακικός, ο οποίος νίκησε 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80′ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66′ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74′ Γιόχανσον)

Ατρόμητος (Σα Πίντο) Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές, Αγκουαζί, Γκαρσία, Ουμπίδες, Τάτος (46′ Δημούτσος), Μπρίτο (62′ Γεωργίου), Ναπολεόνι

Λεπτό προς λεπτό η ροή του αγώνα ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...