Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-1

Γκολάρα ο Ντινγκά, μεγάλες ευκαιρίες ο Πλατανιάς
Ο αγώνας ξεκίνησε όπως τον περιμέναμε. Με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και να ψάχνει να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ολιμπά. Ωστόσο, ο Πλατανιάς έδειξε ότι δεν ήρθε στο “Γ. Καραϊσκάκης” για… τουρισμό και μέσα σε δύο λέπτα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να αιφνιδιάσει τους “ερυθρόλευκους”.
Στο 7′ ο Τσουράκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαζουακού μέσα στην περιοχή, βγήκε φάτσα με τον Ρομπέρτο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Η άμυνα του Ολυμπιακού, που εκείνο το διάστημα πελαγοδρομούσε, δέχθηκε ακόμα μία μεγάλη φάση, αυτή την φορά με τον Τόρες, ο οποίος έφυγε στην άμυνα των “ερυθρόλευκων”, αλλά το διαγώνιο σουτ του έφυγε αρκετά έξω από τα δοκάρια.
Απο εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν να ξυπνούν και σε αυτό βοήθησε και το γκολ του Ντινγκά στο 17′, στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθειά τους στα καρέ του Πλατανιά. Όλα τα λεφτά στο γκολ ήταν το γύρισμα του Μαζουακού και η προσποίηση του Μανιάτη, που άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια για να φτάσει αυτή στον Ντινγκά.
Οι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν την υπεροχή, είχαν δύο φάσεις, μία με τον Μπενίτες και μία με τον Τσόρι, με τους Κρητικούς να χάνουν ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία με τους Τσουράκη και Μιλούνοβιτς να μην μπορούν να στείλουν από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (ο δεύτερος υποδείχτηκε οφ σάιντ).
Γκολ ο Αγκιλέρα, το τρίποντο ο Μήτρογλου
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Κρητικούς, καθώς στο 50′ ο Αγκιλέρα εκμεταλλεύτηκε την πολύ όμορφη προσπάθεια των Μιλούνοβιτς και Τόρες και προς κενής εστίας σκόραρε για το 1-1.
Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, που είχαν κακή απόδοση και δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πλατανιά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν την ολική ανατροπή, αν στο 72′ στην αντεπίθεση που έβγαλαν (τρεις με έναν “ερυθρόλευκο”) δεν αστοχούσαν.
Αντί να γίνει το 1-2 στο 72′, έγινε το 2-1 στο 73′, ύστερα από σέντρα από δεξιά του Τσόρι και πλασέ του Μήτρογλου σε κενή εστία. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα δύσκολο, αλλά σημαντικό τρίποντο, που τον διατηρεί στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58′ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86′ Διαμαντάκος), Μπενίτες (58′ Ντοσεβί).
Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61′ Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1′ Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80′ Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ